ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din New York se pregătesc pentru ”cea mai mare provocare” în materie de securitate. La finele lunii septembrie, vor veni în acest oraș Papa Francisc și 170 de lideri mondiali pentru Adunarea Generală a ONU,

Credem că va fi ”cea mai mare provocare” cu care s-a confruntat vreodată poliția acestui oraș, a susținut șeful poliției locale, Bill Bratton, care a mai adăugat că acești 170 de lideri așteptați reprezintă ”90% dintre liderii mondiali”, informează AFP, citată de Agerpres.

"Nu am văzut niciodată ceva asemănător", a susținut, la rândul său, Billl de Blasio, primarul orașului. El a mai precizat că securitatea pe pământ, pe mare și în aer va fi asigurată de mii de polițiști.

50 de agenții locale și naționale vor fi implicate, printre care serviciile secrete, FBI, poliția și pompierii din New York, serviciile municipale de urgență. serviciul de transporturi, paza de coastă și serviciile vamale.

Suveranul Pontif va sosi în New York în seara zilei de 24 septembrie, de la Washington, și va pleca în dimineața zilei de 26 septembrie. Liderii mondiali se vor reuni pentru Adunarea Generală a ONU, care va fi precedată de un summit al dezvoltării durabile, în perioada 24-27 septembrie.