ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turnuri de antene 5G au apărut peste noapte în New York: gri și înalte cât niște clădiri cu trei etaje, ele urâțesc străzile metropolei. Efectele lor asupra sănătății se vor vedea mai târziu.

Arată ca niște coloane gri, cu o înălțime de aproape 11 metri, și au apărut fără vreun anunț prealabil din partea municipalității, scrie New York Times.

„Am fost șocați pentru că nu aveam nici o idee ce sunt”, declară proprietarul unui magazin din cartierul Bedford-Stuyvesant, Brooklyn.

Clienți și vecini îl întrebau ce e acel turn apărut în apropiere și el nu a știut ce să le răspundă.

„Nici nu prea știam ce este”, declară un alt cetățean în legătură cu măgăoaia care a apărut în vecinătatea lui. „Aici întorc autobuzele. Va fi foarte ușor să calculeze greșit și să lovească chestia.”

Un alt locuitor din Chinatown a numit turnul apărut acolo o „monstruozitate”.

New York Times ne lămurește că turnurile fac parte dintr-un acord încheiat de municipalitate cu CityBridge și LinkNYC pentru instalarea a nu mai puțin de 2.000 de astfel de antene în următorii ani.

Când vor fi activate, primăria promite că turnurile vor oferi locuitorilor acces gratuit la WiFi și telefonie digitală.