„România ar putea deveni prima țară care se va alătura președintelui Donald Trump în procesul de mutare a ambasadelor de la Tel Aviv la Ierusalim, după declarațiile făcute de șeful Camerei Deputaților”, se arată într-un articol publicat de newsweek.com.

Vineri, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat că România ar trebui să ia în serios în vedere mutarea ambasadei sale în Israel. 

„Ar trebui să ne gândim foarte serios”, a subliniat liderul PSD. „Toate instituțiile centrale israeliene se află în Ierusalim, iar ambasadorii și personalul ambasadei pleacă de la Tel Aviv la Ierusalim”, a continuat acesta.

Primul Ministru israelian, Benjamin Netanyahu, a transmis la CNN că guvernul israelian este deja în contact cu o serie de țări care ”iau serios în vedere” să acționeze asemenea lui Donald Trump.

Cu toate acestea, majoritatea comunității internaționale a respins mișcarea Trump într-un vot al Organizației Națiunilor Unite, joi, sprijinind în mod copleșitor o rezoluție, care nu este obligatorie, dar care îl invită să-și reconsidere poziția.

Un total de 128 de țări au votat pentru rezoluție, în timp ce nouă au votat împotrivă, 21 nu au participat la vot, iar 35 s-au abținut. România a optat să se abțină, încălcând consensul Uniunii Europene de a vota în favoarea rezoluției, scrie sursa citată.