ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fermierii olandezi și-au intensificat protestele împotriva deciziei guvernului de a închide 30% din ferme pentru a reduce emisiile de azot în condițiile în care se anunță foamete mondială.

Protestatarii au adus un tanc pe care l-au folosit la operațiunea de blocare a centrelor de distribuție a produselor alimentare.

Gestul reprezintă o escaladare spectaculoasă, dat fiind că până acum au folosit „doar” tractoare și utilaje agricole, este drept într-un număr impresionant.

Reacția poliției a fost pe măsură: la unul dintre proteste, desfășurat la Heerenven, marți, forțele de ordine au deschis focul cu armele din dotare.

Pledge Time a relatat:

„Potrivit poliției, o situație amenințătoare a apărut atunci când protestatarii au încercat să dea peste agenți și peste mașinile oficiale. Au fost trase atunci focuri de avertisment iar un ofițer a tras direct. Nimeni nu a fost rănit dar un tractor a fost lovit. Trei persoane au fost arestate.

„Din cauză că un agent de poliție a tras (direct), Departamentul național de Investigații  Penale va face o anchetă privind incidentul.”

Din înregistrarea video se poate observa că nu polițiștii au tras fără a fi fost amenințați în vreun fel.

Parlamentara Caroline van der Plas, membră a Partidului Agrarian, a cerut organizarea unei dezbateri de urgență cu premierul Mark Rutte pe tema protestelor fermierilor.

Într-un mesaj pe Twitter, ea a scris:

„Am văzut imagini cu focuri de armă trase asupra fermierilor în Friesland. Am avertizat de mai multă vreme în legătură cu escaladarea protestelor. Miercuri, doresc o dezbatere de urgență cu prim-ministrul și cu ministrul Justiției și Securității. Lucrurile mer spre mai rău, am spus-o săptămâna trecută.”

 

Fermierii olandezi sunt iritați de intenția guvernului Olandei de a reduce emisiile de azot cu 50-95%, ceea ce ar însemna ca peste o treime din ferme să se închidă.

Aceasta exact când se anunță o foamete mondială.

Mișcarea de protest a fermierilor seamănă ca amploare cu protestul șoferilor de camioane canadieni din iarnă.