ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O școală din California este acuzată că a încălcat drepturile unui elev de 7 ani, drepturi prevăzute în Primul Amendament, reclamându-l pe copil șerifului pentru că a îndrăznit să le citească, în pauza de masă, colegilor, versete din Biblie.

O organizație creștină non profit din America, The Liberty Counsel, a adus în atenția presei acest caz și amenință că va da în judecată școala primară din Palmdale, California, pentru că a încălcat grav drepturile constituționale ale elevului, punând autoritățile pe urmele lui, scrie Washington Times.

Vina copilului, în opinia diriguitorilor școlii, a fost aceea că a citit colegilor, în timpul pauzei de masă, versete din Biblie. Și pe care mama sa i le lipea, de fiecare dată, pe pachetul cu mâncare.
Pasajele din Biblie au devenit atât de îndrăgite de ceilalți copii, încât i-au cerut colegului lor să le aducă și lor versete din Biblie. Așa că mama băiețelului incriminat acum a început să scrie versete și pentru ceilalți copii, la care, în context, adăuga și mici istorioare. 
 
Când una dintre eleve i-a povestit profesoarei că nu a citit niciodată ceva mai frumos, conducerea școlii a luat o măsură drastică: a interzis citirea versetelor în pauză. Și în  niciun caz în interiorul școlii.
Deși copiii s-au conformat, iar pasajele din Biblie au început să fie citite în afara instituției de învățământ, mai marii școlii nu s-au mulțumit și au trimis acasă la familia băiețelului poliția locală. Familia a fost sfătuită să nu meargă mai departe cu această "acțiune ofensatoare".

Organizația creștină care a sesizat acest caz spune că este o gravă încălcare a drepturilor copilului, iar prin trimiterea poliției se vrea intimidarea familiei. Mai mult, reprezentantul organizației a declarat că s-ar fi așteptat ca așa ceva să se întâmple în România comunistă a lui Ceaușescu, și nu pe "tărâmul libertății".