ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cele mai oribile instrumente de represiune comuniste a fost internarea disidenților în spitale psihiatrice. Aici, opozanții erau supuși unor inimaginabile torturi fizice și psihice. Dar nu erau uciși cu premeditare.

Canada, țara care, alături de Australia, experimentează tot felul de formule de „Raiuri pe Pământ”, merge mai departe decât au îndrăznit să meargă Securitatea sau KGB-ul: eutanasierea bolnavilor psihic.

Persoanele diagnosticate cu anumite tulburări mintale vor putea „beneficia” de asistență medicală pentru a muri.

Până acum, cutuma progresistă făcea ca eutanasia să fie aplicată exclusiv persoanelor cu boli terminal, cum ar fi cancerul, cu scopul „uman” de a curma suferințe considerate degradante pentru o ființă umană.

Pentru că omul modern trebuie ferit de suferință cu orice preț: chiar cu prețul morții.

Publicația The National Post îl citează pe medicul psihiatru olandez Sisco van Veen, care afirmă că eutanasierea bolnavilor psihic este un pas periculos înainte pe care îl face Industria Morții.

În vreme ce existența bolilor terminale, precum cancerul, este evidentă și poate fi determinată cu certitudine, „în psihiatrie, tot ce ai este povestea pacientului, și ce vezi cu ochii tăi, ce auzi și ce îți spune familia acestuia”, explică Van Veen.

Tulburările mintale nu au o „predictibilitate a prognosticului”, ceea ce înseamnă că diagnosticarea cu precizie este aproape imposibilă, adaugă medicul olandez.

Cu alte cuvinte, condamnarea la moarte se va baza pe elemente subiective.

În martie 2023, Canada va deveni una din foarte puținele țări din lume care legalizează ajutorul medical pentru moarte în cazul persoanelor cu boli psihice precum depresiile, tulburările bipolare, tulburările de personalitate, schizofrenia sau tulburările de stres postraumatice.

Dr. Graine Neilson, fost președinte al Asociației Psihiatrice Canadiene, a declarat:

„Consider că va exista multă incertitudine în legătură cu modul în care se va face aplicarea legii din martie 2023. Speranța mea este că psihiatrii vor acționa cu prudență și cu grijă pentru a se asigura că asistența medicală pentru moarte nu va fi folosită în alte scopuri decât la un acces echitabil la îngrijire medicală.”

Legea poate da naștere la o sumedenie de abuzuri: în cazul unor moșteniri, de pildă, când, contra unei mite convenabile, posesorul unei averi poate fi scos nebun iremediabil și eutanasiat.

Dar, mai ales, legea poate fi folosită în scopuri politice, pentru lichidarea opozanților.

Ne amintim că și în România, la începutul pandemiei COVID, s-au înregistrat destule cazuri în care cei care se opuneau restricțiilor erau dați de poliție pe mâna spitalelor psihiatrice.

În ceea ce privește folosirea psihiatriei în scopuri politice în România, în timpul comunismului, iată AICIun interviu cutremurător cu doctorul Ion Vianu.

În plus nu trebuie uitat că, la un moment dat, Nicolae Ceaușescu a afirmat:

„Numai un nebun poate crede că orânduirea noastră poate fi schimbată.”