ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul britanic a recunoscut că printre refugiații sirieni care au ajuns recent în Marea Britanie nu se află creștini, ministerul britanic de Interne respingând cei câțiva nemusulmani selectați pentru reinstalare de către Națiunile Unite, scrie breitbart.com.

În ciuda persecuției creștinilor de către extremiștii islamici din Siria, acte care au fost declarate genocid de către SUA, Uniunea Europeană (UE) și chiar de înșiși deputații britanici, printr-un vot parlamentar din 2016, cei 1182 sirieni pe care Marea Britanie i-a primit în primele trei luni ale lui 2018 au figurat doar musulmani.

Fondul Barnabas, o agenție de ajutorare care susține creștinii persecutați, a obținut cifrele prin intermediul cererilor privind libertatea de informare.

Potrivit datelor, 1.226 (90%) dintre cele 1.358 de persoane recomandate de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) pentru reinstalare în Regatul Unit în primele trei luni ale acestui an au fost musulmani sunniți, care reprezintă aproximativ 65% dintre sirieni. Conform acelorași date, creștinii, care reprezintă doar 10% din populația țării, nu au fost bineveniți în Regatul Unit. Doar patru creștini se numără printre refugiații recomandați de ONU, alături de un ateu și 127 (9,5% ) musulmanii șiiți.

Fondul Barnabas, care anul trecut a acuzat UNHCR că a acordat prioritate musulmanilor sunniți în fața minorităților persecutate atunci când a recomandat refugiați pentru reinstalare în Occident, spune că nu cere un tratament special pentru creștini, ci ca refugiații să fie selectați „pe baza vulnerabilității”.