Guvernul britanic a recunoscut că printre refugiații sirieni care au ajuns recent în Marea Britanie nu se află creștini, ministerul britanic de Interne respingând cei câțiva nemusulmani selectați pentru reinstalare de către Națiunile Unite, scrie breitbart.com.

În ciuda persecuției creștinilor de către extremiștii islamici din Siria, acte care au fost declarate genocid de către SUA, Uniunea Europeană (UE) și chiar de înșiși deputații britanici, printr-un vot parlamentar din 2016, cei 1182 sirieni pe care Marea Britanie i-a primit în primele trei luni ale lui 2018 au figurat doar musulmani.

Fondul Barnabas, o agenție de ajutorare care susține creștinii persecutați, a obținut cifrele prin intermediul cererilor privind libertatea de informare.

Potrivit datelor, 1.226 (90%) dintre cele 1.358 de persoane recomandate de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) pentru reinstalare în Regatul Unit în primele trei luni ale acestui an au fost musulmani sunniți, care reprezintă aproximativ 65% dintre sirieni. Conform acelorași date, creștinii, care reprezintă doar 10% din populația țării, nu au fost bineveniți în Regatul Unit. Doar patru creștini se numără printre refugiații recomandați de ONU, alături de un ateu și 127 (9,5% ) musulmanii șiiți.

Fondul Barnabas, care anul trecut a acuzat UNHCR că a acordat prioritate musulmanilor sunniți în fața minorităților persecutate atunci când a recomandat refugiați pentru reinstalare în Occident, spune că nu cere un tratament special pentru creștini, ci ca refugiații să fie selectați „pe baza vulnerabilității”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews