Nicolas Maduro a fost reales duminică președinte al Venezuelei. Procesul electoral a fost contestat atât în țară, cât și pe plan extern, transmit agențiile de presă internaționale, anunță Agerpres. Statele Unite nu vor recunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale, a declarat John Sullivan, adjunct al secretarului de stat american, citat de Reuters.

Potrivit comisiei electorale naționale, prezența la urne a fost de 46,1%, față de 80% la precedentele alegeri prezidențiale, din 2015. De data aceasta, principalele forțe de opoziție au făcut apel la boicot.
 
Nicolas Maduro a fost reales duminică președinte al Venezuelei, informează Reuters, din sursă oficială. Procesul electoral a fost contestat atât în țară, cât și pe plan extern, transmit agențiile de presă internaționale.

Potrivit comisiei electorale naționale, prezența la urne a fost de 46,1%, față de 80% la precedentele alegeri prezidențiale, din 2015. De data aceasta, principalele forțe de opoziție au făcut apel la boicot.
 
Atât Falcon, cât și un alt candidat, pastorul Javier Bertucci, au afirmat că nu recunosc rezultatele, deoarece au avut loc numeroase nereguli. Printre altele, în apropierea unor secții de votare au fost amplasate circa 13.000 de standuri pro-guvernamentale. Cu scopul de a crește participarea la vot - și implicit legitimitatea alegerii lui Maduro - multe secții și-au prelungit programul după ora oficială de închidere.
 
Nicolas Maduro a ajuns președinte în 2013, fără a fi ales, după moartea predecesorului său, Hugo Chavez, și se proclamă continuator al doctrinei socialist-populiste cunoscute sub numele de „chavism". A fost ales printr-un scrutin extraordinar în 2015, iar în urma scrutinului de duminică, va dispune de un nou mandat prezidențial, de data aceasta de 6 ani, începând din ianuarie 2019.


Vineri, SUA au anunțat noi sancțiuni împotriva unor oficiali ai regimului de la Caracas, iar duminică, secretarul de stat american, Mike Pompeo, și adjunctul acestuia, John Sullivan, au respins din nou legitimitatea procesului electoral. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews