Parchetul național financiar francez, potrivit Le Monde, îl numește deja pe fostul președinte francez Nicolas Sarkozy „condamnat”. Jurnaliștii de la Le Monde au avut acces la rechizitoriul privitor la afacerea de corupție și trafic de influență în care este implicat fostul președinte francez.

Rechizitoriul mai precizează că există dovezi suficiente pentru a-l condamna pe Sarkozy.

Este deja o premieră. Pentru prima oară un președinte al Republicii ar putea răspunde pentru corupție în cursul unui proces public, subliniază Le Monde.

Dosarul este agravat și de o altă acuzație foarte gravă. În 2014 Sarkozy ar fi încercat să obțină acces la informații secrete din acest dosar prin intermediul avocatului său Thierry Herzog.

Așteptăm cu nerăbdare limpezirea apelor și în mult discutatele și mult amânatele dosare de corupție aflate pe rol în lumea românească în care sunt vizați foști și actuali înalți demnitari.  


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.