ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul lider al partidului britanic eurosceptic UKIP, Nigel Farage, care a făcut campanie pentru Brexit, și-a exprimat miercuri susținerea fermă pentru candidatul republican în cursa pentru președinția SUA, Donald Trump, în timpul unui miting în Mississippi, informează AFP.

Naționalistul britanic a lăudat în discursul ținut în America campania lui Donald Trump comparându-o cu cea ținută în Marea Britanie pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană.

"Paralelele sunt vizibile", a dat asigurări Nigel Farage la Jackson, în Mississippi. "Toată lumea ne dădea perdanți, însă noi am reușit. Am făcut din 23 iunie ziua noastră a Independenței, când am zdrobit elitele de la putere", a continuat el.

"Sunt milioane de americani obișnuiți care s-au simțit abandonați, care au trecut prin încercări grele. Care au impresia că actuala clasă politică de la Washington este deconectat", a afirmat Farage în fața a circa 100.000 de persoane care asistau la miting.

"Prin urmare, aveți o formidabilă ocazie cu această campanie. Puteți să mergeți în aceste alegeri și să-i învingeți pe făcătorii de sondaje, puteți să-i învingeți pe comentatori și puteți să învingeți Washingtonul", a îndemnat fostul lider al partidului UKIP.

Donald Trump i-a mulțumit britanicul pentru sprijinul acordat și pentru discursul de susținere și a afirmat despre campania sa din Marea Britanie că "a făcut o treabă foarte bună".