ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul formațiunii naționaliste UKIP, unul dintre cei mai importanți susținători ai campaniei pentru ieșirea Marii Britanii din UE, a demisionat, relatează Daily Mirror.

UKIP a fost unul dintre cei mai puternici susținători ai Brexitului, cu un discurs anti-imigrație. Farage spune că acum „vrea să-și ia viața înapoi”.

„În timpul referendumului am spus că îmi vreau țara înapoi... acum îmi vreau viața înapoi”, a declarat Nigel Farage într-o conferință de presă la Londra.

Acesta a mai precizat că și-a făcut partea de treabă, deși nu și-a dorit niciodată să fie un politician de carieră.

”Nu am fost niciodată și n-am vrut niciodată să fiu un politician de profesie. Scopul meu în politică a fost să scot Marea Britanie din Uniunea Europeană. Prin urmare, mi se pare corect să renunț acum să mai fiu liderul UKIP”, a mai spus Farage.

Liderul partidului naționalist nu este la prima demisie din fruntea partidului, el anunțând că pleacă în 2015, după ce nu a mai fost ales parlamentar, însă s-a răzgândit. Farage a spus că de această dată, decizia sa este definitivă, conform The Guardian.

Majoritatea britanicilor au votat pe 23 iunie, la referendum, pentru ieșirea Marii Britanii din UE.