Fostul lider al UKIP (Partidul pentru Independența Marii Britanii) și un promotor al Brexit-ului, Nigel Farage, și-a exprimat miercuri opinia că Marea Britanie se îndreaptă spre o amânare a ieșirii din Uniunea Europeană, prevăzută pentru 29 martie, și, probabil, spre un nou referendum, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Prim-ministrul britanic Theresa May a suferit marți seară o înfrângere răsunătoare în Camera Comunelor, care a respins, cu o majoritate covârșitoare, acordul negociat de guvernul său cu Uniunea Europeană cu privire la Brexit.

„Cred și mă tem că ne îndreptăm spre un drum de amânare și, probabil, da, un al doilea vot”, a reacționat miercuri Nigel Farage, la postul de televiziune Sky News.

Farage, liderul de la acea vreme al partidului eurosceptic UKIP, a fostul una din vocile principale ale campaniei pro-Brexit înaintea referendumului din iunie 2016.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews