ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul lider al formațiunii britanice UKIP, Nigel Farage, principalul promotor al Brexitului, a declarat miercuri că este convins că Irlanda va urma Marea Britanie și va ieși din Uniunea Eueropeană.
 
Farage susține că, deși percepția generală este aceea că votanții irlandezi sunt cei mai mari susținători ai UE, aceasta este complet eronată. Dacă Marea Britanie va fi mult mai bine peste vreo doi trei ani, după ce prim-ministrul Theresa May va debloca Articolul 50, acest lucru îi va impusliona pe irlandezi să decidă să plece din UE, scrie independent.ie.

Presa de la Dublin notează că au existat tot mai multe speculații în ultima vreme conform cărora fostul lider UKIP, aflat încă în Parlamentul European, s-ar putea implica pe viitor și în campania IRE-exit, de ieșire a Irlandei din UE.

Pe de altă parte, Nigel Farage, un susținător al lui Donald Trump, a anunțat că va asista la ceremonia de învestitură a președintelui ales al SUA, ce va avea loc la 20 ianuarie la Washington, transmite Reuters, conform agerpres. Farage a precizat că va participa la eveniment în calitate de invitat al guvernatorului statului Mississippi, Phil Bryant. 'Guvernatorul de Mississippi m-a invitat și voi fi acolo pentru câteva zile, va fi un mare eveniment, unul istoric. În America au avut o revoluție politică și ea s-a încheiat; problema în Marea Britanie este că revoluția noastră nu s-a încheiat, pentru că aceiași oameni sunt încă la putere', a declarat fostul lider al UKIP.