ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul belgian Charles Michel a anunțat astăzi că Belgia va menține nivelul de alertă actual, 3, pe o scală de 4, după operațiunea antiteroristă în care au fost reținuți 12 suspecți, despre care se presupune că plănuiau un atentat iminent în Bruxelles, potrivit EFE.

"Diferitele evenimente publice prevăzute pentru următoarele zile vor avea loc, cu măsuri de securitate complementare și adaptate", a semnalat Michel, într-o conferință de presă, în care a explicat că acestea sunt recomandările Centrului de Criză belgian, care a decis menținerea nivelului de alertă 3.

Polițiștii au arestat vineri seară 12 persoane, alte 40 fiind duse la audieri.

"Suntem în alertă, urmărim situația oră de oră", a asigurat premierul belgian, care a arătat că vrea să transmită un "mesaj de determinare, liniște și calm".

Un Consiliu Național de Securitate a fost convocat de urgență sâmbătă, după operațiunea antiteroristă, care, potrivit presei naționale, a evitat un atentat iminent ce s-ar fi putut produce în cursul acestei zile la Bruxelles.

Televiziunea RTBF notează, potrivit Agerpres, că unii dintre cei arestați, pe care poliția îi urmărea îndeaproape, au fost văzuți vineri circulând cu o mașină aproape de piața Rogier din Bruxelles, unde este instalat un ecran gigant pe care pot fi vizionate partidele selecționatei belgiene. 

Autoritățile au percheziționat 40 de case și 152 de garaje, nefiind găsite încă arme sau explozibili. 

Nici o sursă oficială nu a confirmat pentru moment că atentatul ce fusese plănuit ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, dar totuși Parchetul federal belgian a precizat într-un comunicat că "elemente colectate în cadrul investigației au necesitat intervenția imediată".