ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a anunțat autorizarea „utilizării de urgență” a unui rapel „actualizat” pentru varianta Omicron BA.5 COVID. 

La sfârșitul lui iunie, grupul de „experți independenți” ai agenției a votat, cu 19 voturi împotriva a 2, pentru recomandarea actualizării vaccinurilor „booster” (rapel) împotriva COVID-19.

Rezultatele studiilor post-autorizare au arătat că așa-zisa protecție oferită de vaccinurile și rapelurile actuale scade în timp împotriva variantelor, inclusiv Omicron, potrivit FDA.

Totuși, agenția a asigurat publicul că „orice vaccin COVID-19 autorizat sau aprobat de FDA va îndeplini standardele noastre de siguranță și eficacitate”.

Scopul guvernului SUA a fost ca variantele actualizate ale vaccinurilor să fie utilizate începând cu toamna acestui an. La finalul lui iunie, Pfizer a spus că un booster care să ținească variantele alese ar putea fi gata de utilizare la începutul lunii octombrie. Moderna a estimat o dată de lansare a noii variante „updatate” în octombrie sau începutul lunii noiembrie, potrivit New York Times.  

Recent, Pfizer și partenerul său BioNTech au dezvăluit un nou acord cu guvernul SUA pentru furnizarea noilor vaccinuri, angajându-se să furnizeze încă 105 milioane de doze de vaccin. Dozele vor include și vaccinul actualizat pentru Omicron. Acordul va aduce celor două companii 3,2 miliarde de dolari.

Astfel, acum câteva zile, FDA a anunțat autorizarea utilizării „de urgență” a unui rapel bivalent care include atât formula originală, cât și o componentă care vizează subvariantele Omicron BA.4 și BA.5. Acesta este prima variantă de „vaccin actualizată” împotriva COVID-19, autorizată în Statele Unite.


„Nu se știe cum faza actuală a pandemiei se califică drept «urgență». Și nici efectele posibile asupra persoanelor care îl primesc, având în vedere că procesul de autorizare nu a implicat nicio testare reală pe oameni. De fapt, puținele informații pe care Pfizer le-a pus la dispoziția publicului se bazează pe teste efectuate pe opt șoareci”, scrie popularul canal american de Youtube The Jimmy Dore Show.  

În emisiunea The Jimmy Dore Show, comediantul american Kurt Metzger discută despre scăderea interesului publicului față de boostere și despre scepticismul experților cunoscători cu privire la „eficiența” boosterelor COVID, administrate la nesfârșit: