ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi tineri sportivi din Statele Unite, baschetbalistul Derek Gray de la Universitatea din Wisconsin–Whitewater, și înotătoarea Lily Ernst de la Universitatea din Northern Iowa, ambii de doar 20 de ani, au murit subit la sfârșitul lui iulie, la câteva zile unul după celălalt, a transmis, zilele acestea, presa americană.

Baschetbalistul Derek Gray de la Universitatea din Wisconsin–Whitewater, a murit „în mod subit” duminică, 24 iulie, în timp ce „juca jocul pe care îl iubea”, a anunțat echipa de atletism a facultății.

Potrivit lui Pat Miller, antrenorul, de 30 de ani, a echipei de baschet masculin de la UW-Whitewater, moartea lui Derek Gray a fost cauzată de probleme cu inima, relatează thegatewaypundit.com

„A fost un eveniment cardiac. A avut un stop cardiac”, a declarat antrenorul Pat Miller pentru 27 News.

Miller a declarat pentru presă că, atunci când Gray s-a prăbușit în tabăra de baschet pentru copii din campus, a crezut că jucătorul a suferit o convulsie. Potrivit lui Miller, personalul de urgență a intervenit imediat.

„A fost o situație ireală în care te gândești: «Își va reveni», apoi te sperii foarte tare și, cu cât a durat mai mult, a devenit evident că era vorba de ceva extraordinar de grav”, a spus Miller.

Miller a spus că Gray a leșinat brusc la un eveniment pe care echipa l-a organizat duminică trecută, după cum a relatat Channel 3000.

„A fost oribil. Avem tabăra noastră unde stăm peste noapte. La sfârșitul sesiunii noastre de seară, luăm pizza pentru membrii din echipă și toți consilierii noștri de tabără joacă un joc și cântă și este foarte distractiv. [Gray] s-a prăbușit în timpul jocului”, a povestit antrenorul îndurerat.

Cauza oficială a morții a lui Gray nu a fost încă dezvăluită.

„Cei din programul nostru sunt devastați de pierderea lui Derek Gray. Derek a fost iubit și respectat de colegii săi, [ajungând] la un nivel pe care puțini din programul nostru l-au atins. El a lăsat o moștenire care va rămâne în memorie și va fi urmată de jucătorii din generațiile viitoare”, a scris UWW [Universitatea din Wisconsin–Whitewater] Men's Basketball, pe Twitter.

„Odihnește-te în pace, Derek Gray! Inimile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia ta, comunitatea Madison LaFollette și UW Whitewater. A fost un jucător special. Dar, mai mult decât atât, a fost un fiu, frate, prieten și coechipier minunat. Ne va fi foarte dor de el”, a scris și clubul Playmakers basketball Club.

Cu doar o zi înainte de această veste, o altă știre a anunțat decesul unei tinere înotătoare, de doar 20 de ani.

„Înotătoarea Lily Ernst de la Universitatea din Northern Iowa a murit miercuri. Avea 20 de ani. Școala nu a dezvăluit cauza morții, descriind-o însă ca un «deces subit»”, a relatat swimswam.com.

Ernst, originară din Iowa City, a înotat două sezoane în Northern Iowa. În primăvară, ea a doborât recordul școlar de 200m fluture, terminând pe locul 3 la campionatele Missouri Valley Conference. În 2021, ca boboc, ea s-a clasat pe locul 2 la același eveniment la campionatele MVC.

Ca studentă în anul doi, a fost numită în echipa MVC Scholar-Athlete.

„UNI a pierdut un membru iubit al familiei Panther prin dispariția neașpteptată a lui Lily Ernst. Această pierdere este sfâșietoare pentru echipa noastră de înot și scufundări, pentru departamentul nostru de atletism și întregul campus UNI. Cele mai sincere condoleanțe familiei, colegilor de echipă și prietenilor lui Lily”, a spus directorul departamentului de atletism David Harris.

„Echipa noastră este extrem de întristată de pierderea lui Lily. Lily manifesta atât de multă bunătate și compasiune față de alți oameni. Era o concurentă acerbă la înot și în clasă, dar, pentru cei care o cunoșteau cel mai bine, era extrem de empatică și ținea enorm la toți cei din viața ei. Ne va lipsi enorm și ne rugăm pentru toți cei care au cunoscut-o”, a spus antrenorul șef de înot și scufundări Nick Lakin.