ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Avionul malesian ​de pasageri doborât peste estul Ucrainei în iunie 2014 a fost lovit de o rachetă de tip „Buk” , aparținând unei unități militare ruse. Aceasta este concluzia anchetei internaționale, condusă de Olanda, la care au participat experți din Australia, Belgia, Malayzia, Olanda și Ucraina, iar rezultatul a fost anunțat la o conferință de presă la Utrecht.

Dovezile găsite de anchetatorii olandezi sugerează că Rusia ar fi fost implicată direct în doborârea avionului malaezian MH17, a declarat vineri ministrul olandez de Externe, Stef Blok, relatează site-ul agenției Reuters.

Este cea mai gravă acuzație adusă de un politician olandez, privind incidentul.

În septembrie 2016, anchetatorii internaționali ajunseseră deja la concluzia că racheta fusese adusă din Rusia înainte de a fi lansată de pe teritoriul din estul Ucrainei controlat de separatiști proruși. Totuși, ei nu au indicat cine anume a tras proiectilul.

Până acum, echipa internațională de anchetă a reconstituit minuțios traseul efectuat de convoiul militar de la Kursk, care a traversat frontiera ucraineană, utilizând fotografii și înregistrări video.

Avionul Boeing 777, care călătorea de la Amsterdam la Kuala Lumpur, a fost doborât în zona ucraineană de conflict, la data de 17 iulie 2014. Toți cei 298 de oameni care se aflau la bord au murit în urma incidentului.  Rusia a negat insă orice amestec sau responsabilitatea pentru doborârea avionului.