Mai mulți clienți ai magazinului Ikea au raportat incidente cu privire la mese de sticlă achiziționate din gama proprie a retailerului, susținând că acestea explodează spontan, de multe ori fără a fi atinse de nimeni, potrivit New York Post, citat de Ziarul Financiar.

O femeie din Indiana a povestit pentru publicația americană că masa cu blat de sticlă a fiului său, produsă de furnizorul de mobilă, a explodat când acesta nu era în cameră.

„Pregăteam cina, când am auzit un sunet puternic, ca un boom, iar primul meu gând a fost că un copac s-a prăbușit în casă, atât de puternic a fost sunetul”, povestește Holly Burns. „Masa cu blat de sticlă din camera lui s-a fărâmat. Practic a explodat”.

Un alt client din Marea Britanie a povestit și el pentru publicația Metro că în timp ce lua prânzul a auzit „un bang foarte puternic”.

„Era sticlă peste tot, dar nu era niciun motiv pentru explozie. Nu avem copii, animale, deci nu știm care a fost cauza. Nimeni nu a atins-o”, spune britanicul în legătură cu dulapul lui din sticlă Besta, achiziționat de la Ikea.

Compania nu este nici ea în necunoștință de cauză: mai devreme în acest an a emis o declarație în legătură cu o masă de sticlă din gama Salmi care a explodat fără niciun motiv într-o locuință din Țara Galilor!

„Sticla noastră este testată riguros și împlinește cele mai înalte standarde”, a transmis compania.

În timp ce Ikea investighează evenimentele recente, Comisia de Siguranță a Consumatorilor de Produse primește din ce în ce mai multe plângeri cu privire la obiectele de sticlă Ikea care, pur și simplu, explodează prin locuințele oamenilor.