ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți clienți ai magazinului Ikea au raportat incidente cu privire la mese de sticlă achiziționate din gama proprie a retailerului, susținând că acestea explodează spontan, de multe ori fără a fi atinse de nimeni, potrivit New York Post, citat de Ziarul Financiar.

O femeie din Indiana a povestit pentru publicația americană că masa cu blat de sticlă a fiului său, produsă de furnizorul de mobilă, a explodat când acesta nu era în cameră.

„Pregăteam cina, când am auzit un sunet puternic, ca un boom, iar primul meu gând a fost că un copac s-a prăbușit în casă, atât de puternic a fost sunetul”, povestește Holly Burns. „Masa cu blat de sticlă din camera lui s-a fărâmat. Practic a explodat”.

Un alt client din Marea Britanie a povestit și el pentru publicația Metro că în timp ce lua prânzul a auzit „un bang foarte puternic”.

„Era sticlă peste tot, dar nu era niciun motiv pentru explozie. Nu avem copii, animale, deci nu știm care a fost cauza. Nimeni nu a atins-o”, spune britanicul în legătură cu dulapul lui din sticlă Besta, achiziționat de la Ikea.

Compania nu este nici ea în necunoștință de cauză: mai devreme în acest an a emis o declarație în legătură cu o masă de sticlă din gama Salmi care a explodat fără niciun motiv într-o locuință din Țara Galilor!

„Sticla noastră este testată riguros și împlinește cele mai înalte standarde”, a transmis compania.

În timp ce Ikea investighează evenimentele recente, Comisia de Siguranță a Consumatorilor de Produse primește din ce în ce mai multe plângeri cu privire la obiectele de sticlă Ikea care, pur și simplu, explodează prin locuințele oamenilor.