ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un șofer a murit, vineri noapte, într-un accident survenit în apropiere de Perpignan, unde un sens giratoriu era blocat de manifestanți, relatează presa internatională, anunță News.ro.
 
Potrivit AFP, șoferul în vârstă de 36 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un camion blocat la un baraj pentru vestele galbene, la intrarea pe autostradă în apropiere de Perpignan.
 
La Paris, teatrul unor confruntări violente la manifestațiile precedente, circulația era normală pe Champs-Elysees, la ora 10.00, iar prezența forțelor de ordine era una discretă, informează AFP.

Cafenelele și restaurantele sunt deschise, la fel și magazinele, cu excepția câtorva magazine de lux. Autoritățile locale i-au sfătuit însă pe proprietarii magazinelor și restaurantelor din Paris să dea dovadă de vigilență.  
 
De teama unor eventuale violențe, domeniul și Palatul Versailles, cu milioane de vizitatori anual, au fost închise preventiv.
 
Din data de 17 noiembrie, când la manifestațiile "vestelor galbene” au participat 282.000 de persoane, mobilizarea a fost în scădere de la o săptămână la alta.
 
La 24 noiembrie au fost 166.000 de manifestanți, la 1 și 8 decembrie au fost 136.000, iar la 15 decembrie au fost 66.000.