Un șofer a murit, vineri noapte, într-un accident survenit în apropiere de Perpignan, unde un sens giratoriu era blocat de manifestanți, relatează presa internatională, anunță News.ro.
 
Potrivit AFP, șoferul în vârstă de 36 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un camion blocat la un baraj pentru vestele galbene, la intrarea pe autostradă în apropiere de Perpignan.
 
La Paris, teatrul unor confruntări violente la manifestațiile precedente, circulația era normală pe Champs-Elysees, la ora 10.00, iar prezența forțelor de ordine era una discretă, informează AFP.

Cafenelele și restaurantele sunt deschise, la fel și magazinele, cu excepția câtorva magazine de lux. Autoritățile locale i-au sfătuit însă pe proprietarii magazinelor și restaurantelor din Paris să dea dovadă de vigilență.  
 
De teama unor eventuale violențe, domeniul și Palatul Versailles, cu milioane de vizitatori anual, au fost închise preventiv.
 
Din data de 17 noiembrie, când la manifestațiile "vestelor galbene” au participat 282.000 de persoane, mobilizarea a fost în scădere de la o săptămână la alta.
 
La 24 noiembrie au fost 166.000 de manifestanți, la 1 și 8 decembrie au fost 136.000, iar la 15 decembrie au fost 66.000.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews