Poliția franceză a folosit sâmbătă gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii ieșiți în stradă în două zone separate din Paris, transmit agențiile dpa și Reuters, citate de Agerpres.

După ciocnirile cu demonstranții ecologiști înregistrate în suburbiile capitalei franceze, forțele de ordine din sudul zonei centrale a Parisului au fost nevoite să folosească grenade cu gaze lacrimogene.

Într-o altă parte a zonei centrale a capitalei Franței, sute de „veste galbene” au participat la proteste care au degenerat în violențe stradale, soldate cu reținerea de către Poliție a cel puțin 120 de persoane.

Forțele de ordine au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii în apropierea bulevardului Champs-Elysees, loc în care demonstrațiile publice sunt interzise.

Pentru menținerea ordinii, pe străzile din Paris au fost desfășurați sâmbătă peste 7.000 de polițiști.

Mișcarea „vestelor galbene” a început în noiembrie 2018, când cetățenii s-au revoltat împotriva aprofundării inechităților sociale prin reformele promovate pe atunci de către președintele francez Emmanuel Macron. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews