ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția franceză a folosit sâmbătă gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii ieșiți în stradă în două zone separate din Paris, transmit agențiile dpa și Reuters, citate de Agerpres.

După ciocnirile cu demonstranții ecologiști înregistrate în suburbiile capitalei franceze, forțele de ordine din sudul zonei centrale a Parisului au fost nevoite să folosească grenade cu gaze lacrimogene.

Într-o altă parte a zonei centrale a capitalei Franței, sute de „veste galbene” au participat la proteste care au degenerat în violențe stradale, soldate cu reținerea de către Poliție a cel puțin 120 de persoane.

Forțele de ordine au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii în apropierea bulevardului Champs-Elysees, loc în care demonstrațiile publice sunt interzise.

Pentru menținerea ordinii, pe străzile din Paris au fost desfășurați sâmbătă peste 7.000 de polițiști.

Mișcarea „vestelor galbene” a început în noiembrie 2018, când cetățenii s-au revoltat împotriva aprofundării inechităților sociale prin reformele promovate pe atunci de către președintele francez Emmanuel Macron. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews