ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul intensificării tensiunilor dintre Washington și Damasc, Armata Arabă Siriană (SAA) a doborât trei drone fabricate în SUA, care survolau spațiul aerian sirian în regiunea montană Latakia. 
 
Cele trei drone ale Switchblade au fost doborâte duminică de către soldații de frontieră ai Brigăzii 144 a SAA din orașul Kessab. Nu s-au făcut clarificări cu privire la motivul pentru care armata americană spiona pozițiile ASA din Latakia. Ulterior, au fost eliberate imagini ale incidentului.

Drondele tactice sunt de obicei utilizate de forțele operațiunilor speciale ale Statelor Unite și au o distanță limitată de numai 10 kilometri.

Săptămâna trecută, armata siriană a fost lovită de atacurile americane în estul orașului Homs. Pe 7 aprilie, navele de război americane au mai lansat 59 de rachete Tomahawk împotriva bazei aeriene Shayrat. În septembrie anul trecut, forțele aeriene americane au ucis peste 100 de soldați ai SAA în orașul Deir az-Zor.
 
Ultimul atac a fost presupus accidental, relatează Al Masdar News.