ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oamenii de știință de la Universitatea din Texas, Austin, au creat o piele artificială ce imită finețea epidermei umane. E-skin, creația profesorului Nanshu Lu, de la universitatea amintită, spre deosebire de prototipurile anterioare, își păstrează acuratețea chiar și sub tensiune, relatează stiripesurse.ro

„Pielea electronică tradițională confundă întinderea cu presiunea, ceea ce poate duce la erori în aplicarea forței de către roboți”, se arată într-un comunicat pe site-ul universității.

Noua piele artificială menține un răspuns constant la presiune, indiferent de cât de mult este întinsă, imitând precizia și finețea pielii umane. Asta va permite roboților să execute sarcini delicate fără a provoca daune, de la manipularea obiectelor fragile până la interacțiuni umane sensibile.

Roboții echipați cu această tehnologie ar putea prelua sarcini efectuate tradițional de îngrijitorii umani, cum ar fi verificarea pulsului pacienților, asistența la igiena personală sau administrarea de masaje.

În condițiile unei populații tot mai îmbătrânite și a personalului insuficient, roboții vor deveni o forță de muncă din ce în ce mai căutată, a spus Nanshu Lu.

De asemenea, acești roboți ar putea fi folosiți în zone afectate de dezastre pentru căutare și salvare, unde pot efectua acțiuni medicale imediate, cum ar fi resuscitarea cardio-pulmonară (CPR), fără a cauza răni suplimentare victimelor.