ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania, Suedia și Danemarca vor investiga fiecare separat sabotajul din 26 septembrie. În mod straniu, ancheta comună a fost abandonată.

Informația a fost furnizată vineri de portalul de știri Tagesschau al canalului de televiziune germană ARD.

Cele trei țări nordice intenționau inițial să realizeze o investigație comună a cauzelor exploziilor din Marea Baltică, dar se pare că între ele au apărut neînțelegeri majore.

Suedia a fost prima care s-a retras din echipa comună de anchetă, exprimând temeri privind secretul cercetărilor. Următoarea care a părăsit echipa a fost Danemarca.

Tagesschau conchide:

„Acum, fiecare țară va desfășura propria investigație separat de celelalte.”

Joi, cu o zi înainte ca „troika” nordică să se rupă, Ministerul de Externe de la Moscova i-a convocat pe ambasadorii celor trei țări în legătură cu refuzul acestora de a permite accesul Rusiei la investigație.

Moscova a avertizat că dacă experții săi vor fi împiedicați să participe la cercetări, nu va recunoaște rezultatul anchetei și va fi nevoită să presupună că cele trei țări europene „au ceva de ascuns sau că îi acoperă pe autorii atentatelor teroriste”.

Președintele Joe Biden și asistenta secretarului de stat, Victoria Nuland, au avertizat înainte de invazia Rusiei, că Statele Unite vor distruge Nord Stream.

„Nu va mai exista Nord Stream 2”, a spus Biden.

„Nord Stream 2 nu va merge mai departe”, a declarat și Nuland.

Pentru ca, recent, secretarul de stat american Antony Blinken să declare că exploziile reprezintă o „formidabilă oportunitate” pentru Europa de a „elimina o dată pentru totdeauna dependența față de energia rusă”.