ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


James Younger este un băiețel în vârstă de șapte ani din Texas, SUA. În ciuda opoziției tatălui său, mama sa dorește să-l transforme într-o fată. Un tribunal american a dat câștig de cauză mamei lui James Younger. Este de menționat că dacă tatăl lui James Younger este și tatăl său biologic, mama sa, cea care dorește să-l transforme într-o fată, nu este mama sa biologică, James Younger fiind conceput în vitro folosindu-se un ovul provenit de la o donatoare.

Liudmila Chetvertkova este o profesoară din Gomel, Belarus. În timp ce doamna Chetvertkova căra un pupitru din spatele clasei către catedră, un băiețel din clasa a patra a încercat să-i pună piedică. Știind cu cine are de-a face Liudmila Chetvertkova a fost atentă, nu a căzut, l-a înjurat oribil pe băiețel amenințându-l apoi că-l va lovi cu pupitrul chiar dacă asta înseamnă să meargă la închisoare. Unul dintre colegii băiețelului cel năzdrăvan a filmat scena.

A urmat ceea ce-ar fi umat și-n Occidentul secolului XXI. Psihologul școlii a pretins că băiețelul a făcut pozna doar pentru că dorea atenție. Directorul școlii a mustrat-o pe Liudmila Chetvertkova iar apoi a concediat-o. Spre marea ei rușine, Liudmila Chetvertkova a ajuns să fie anchetată de poliție.  Materialul filmat a fost vizionat de mulți bieloruși, societatea s-a împărțit între cei care consideră că copii trebuie disciplinați inclusiv prin țipete și corecții fizice și cei care consideră că cele de mai sus nu sunt permise. Într-un fel sau într-altul domnul Alexander Lukașenko, dictatorul bielorus, a aflat de concedierea doamnei Chetvertkova și a explodat în stilul caracteristic:

„Dacă aș fi fost în locul acelui profesor i-aș fi rupt [băiatului nota trad.] gâtul precum unui pui de câine.” Dl. Lukașenko a decis că poliția are de prins criminali și nu de anchetat profesori care-și disciplinează elevii, a destituit directorul școlii, inspectorul șef al regiunii, pe toți cei care-au luat decizia de concediere a Liudmilei Chetvertkova pe care-a lăsat-o să facă ce știe mai bine să facă: să fie profesoară.

Cele două întâmplări de mai sus s-au derulat simultan, eroii lor, copiii implicați, trăiesc încă. Ambii copii sunt băieți, din păcate doar unul dintre cei doi băieți are parte de normalitate. Depinzând de modul în care vedem lumea, prima sau a doua istorioară reprezintă normalitatea iar cealaltă patologicul cu care am vrea ca proprii noștri copii să n-aibă a face.