ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou caz în care este implicată Protecția Copilului din Norvegia ( Barnevernet) zguduie opinia publică.

Presa din Norvegia a scris zilele trecute despre o mamă căreia i s-a luat copilul. Dar asta nu ar fi o premieră în țara Fiordurilor, ci faptul că acestei femei i s-a luat copilul imediat după naștere.

Având în vedere că nașterea a fost prin cezariană, femeia nu și-a putut măcar ține copilul în brațe. Ea l-a văzut totuși, după ce unei asistente i s-a făcut milă și l-a fotografiat imediat după ce a fost născut de medici.

"M-a trezit recent una dintre cele mai bune prietene ale mele, internată la Spitalul Sf. Olaf, unde i se făcuse o cezariană, dar rămăsese fără fiul ei. L-a ținut în pântece timp de 9 luni, dar nu l-a văzut. Nu a putut să-l alăpteze. Barnevernet a decis să i-l ia, fără avertisment", a scris Irina Haugane, pe siteul Adressa.no.

Autoarea a mai scris că evenimentele acestea îi amintesc de experimentele pe maimuțe din anii '50, atunci când puii de maimuță erau separați de mamele lor și dați în grija unor mame adoptive. Culmea, aceste experimente au fost declarate lipsite de etică, dar se fac în 2016 pe oameni, în Norvegia, scrie Irina Haugane.

"Mi-e rușine să văd că asemenea experimente au loc în orașul meu natal, Trondheim. Sistemul a sabotat deja o perioadă care nu poate fi înlocuită niciodată, nici pentru mamă, nici pentru mamă. Mi-e rușine să trăiesc într-o societate care permite așa ceva. Deși au existat plângeri locale, la nivel național și internațional, dar sistemul rămâne. Cât timp vom mai permite ca să se întâmple astfel de lucruri? Vom aștepta 20 de ani până vom declara astfel de practivi drept lipsite de etică și inacceptabile?"

Cazul a fost dezvăluit de către românul George Alexander, cel care luptă pentru familiile despărțite de Barnevernet.
 
Reamintim că Norvegia se implică masiv în modelarea societății și școlii românești, plătind burse de zeci de milioane de euro pentru a "educa" autoritățile mioritice în privința drepturilor omului, ale educației sexuale, homosexualității, corupției și societății civile.