ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie a fost condamnată de un tribunal norvegian la cinci luni de închisoare pentru că i-a rugat pe doi prieteni să-i atace iubitul care a violat-o în 2013, informează site-ul thelocal.no.

Astfel, în luna iunie a anului trecut, femeia l-a păcălit pe iubit să vină într-o parcare părăsită de pe plaja din Drøbak, un oraş situat la 30 de kilometri de Oslo. Acolo, acesta a fost atacat de doi bărbaţi mascaţi care l-au bătut atât de rău încât a trebuit să utilizeze cârje timp de câteva săptămâni. Femeia era într-o maşină din apropiere şi privea atacul.

Iubitul care şi-a violat prietena în februarie 2013, a recunoscut vocea unuia din atacatori şi a făcut o reclamaţie la poliţie.

Judecătoria districtului Follo a condamnat femeia la cinci luni închisoare iar un tânăr de 21 de ani ce a fost cel mai implicat în atac a primit şase luni de închisoare. Cel de al doilea atacator a primit patru luni închisoare.

Iubitul bătut a fost condamnat recent la 360 de ore muncă în folosul comunităţii pentru violenţă domestică. El şi femeia ce a pus la cale bătaia s-au despărţit în Septembrie 2014, la trei luni după atac.

Potrivit Curţii " aveau o relaţie lungă şi turbulentă".