ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția norvegiană a destructurat o nouă rețea de pedofilie care pusese la punct un adevărat mecanism de abuzare a copiilor și  care funcționa nestingherit de peste 20 de ani, informează televiziunea publică din țara nordică.
 
În centrul rețelei se află un cuplu de homosexuali, care a fost arestat. Ppoliția a confiscat câteva milioane de fotografii și videoclipuri care conțineau atacuri sexuale asupra unor copii din întreaga lume.
 
Televiziunea NRK a anunțat marți că  raidul făcut în casa cuplului este cel mai amplu din Norvegia. „N-am mai întâlnit niciodată un asemenea profesionalism”, a declarat pentru NRK polițistul Fredy Salazar, care conduce anchete în domeniul criminalității electronice la poliția Oslo. „O mulțime de fotografii, înregistrări video, conversații pe computer au fost examinate. În tot ce am confiscat, am găsit abuzuri grave asupra unor copii de toate vârstele, inclusiv bebeluși'”, a declarat el.

Rețeaua de pedofilie deținea o expertiză tehnologică atât de mare încât a construit baze de date avansate, criptate, iar poliția a reușit să obțină doar aproximativ 20% din materialele confiscate, după cinci ani de investigații.  

Din 2014, ancheta condusă de poliția din Oslo a identificat 10 bărbați norvegieni în presupusa rețea pedofilă, iar trei au fost acuzați de posesie de materiale pornografice în care apăreau atacuri asupra copiilor. Un bărbat din Rogaland este, de asemenea, acuzat de abuzuri fizice repetate asupra unor copii sub vârsta de 14 ani. El a recunoscut faptele.

Mulți dintre cei anchetați au lucrat cu copiii sau au fost voluntari în posturi care le-au permis contactul cu minori. Astfel, unul dintre ei ar fi fost antrenor de fotbal la o echipă pentru copii.

Mai mult, oamenii legii au reușit chiar să înregistreze o discuție între doi suspecți care plănuiau violarea unui copil încă nenăscut. Cei mai mulți dintre arestați sunt oameni cu educație superioară, inclusiv avocați și politicieni.

Poliția nu a reușit să deschidă multe dintre fișierele informatice criptate pe care le-a confiscat și se teme că ele ar conține atacuri asupra mai multor minori norvegieni.

Cuplul de homosexuali a fost arestat anul trecut, la patru ani după ce poliția a reușit, în cele din urmă, să spargă dosarele criptate și să aibă acces la probe. Unul dintre bărbați  va rămâne în custodie, poliția susținând că scopul lor ar fi fost acela de a normaliza sexul între bărbați adulți și minori, atât în ​​Norvegia, cât și pe plan internațional.
 
Unul dintre cei arestați ar fi făcut parte dintr-un grup internațional numit „BoyLove” care se presupune că încearcă să normalizeze agresiunile sexuale asupra copiilor.