ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Veste bună: Parlamentul Norvegiei a votat o lege care va întări utilizarea numerarului, asigurând oamenilor dreptul și libertatea de a-l folosi, informează jurnalistul Peter Sweden

Legea va asigura oamenilor dreptul de a folosi numerar ca plată. Aceasta înseamnă că magazinele nu vor putea refuza plățile în numerar de la clienți.

Deși plățile în numerar reprezintă astăzi doar 1,4% din plățile în Norvegia, legea va asigura dreptul și libertatea oamenilor de a utiliza în continuare numerarul.

Mai mult, Direcția Norvegiană pentru Protecția Civilă recomandă oamenilor să păstreze o anumită sumă de bani în numerar acasă, în eventualitatea în care sistemele de plată electronică ar înceta să funcționeze.

Știați că în Suedia mii de oameni au primit implanturi cu microcip în mâna, implanturi prin care pot face plăți fără numerar?

Totuși, există și vești bune: anterior, un sondaj a arătat că 83% dintre oamenii din Suedia doresc să păstreze numerar ca opțiune de plată în viitor, 29% dintre aceștia spunând că libertatea de alegere constituie principalul motiv pentru care vor să păstreze bani în numerar.

Oamenii încep să realizeze că un viitor fără numerar înseamnă sclavie. De fapt, în ultimii ani, a crescut numărul persoanelor care doresc să păstreze și să folosească numerar.

Într-o societate din care a fost eliminat numerarul, ar fi foarte ușor ca un guvern autoritar să le blocheze oamenilor incomozi posibilitatea de a cumpăra și a vinde.

Prin urmare, faptul că există opoziție față de agenda „fără numerar” este o veste bună.