ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Norvegia și-a schimbat politica privind utilizarea vaccinului COVID-19 Pfizer și BioNTech pentru a lua în considerare excluderea bolnavilor terminali. Decizia vine în urma informațiilor privind decesele survenite la pacienții foarte fragili după administrarea injecției, a anunțat luni BioNTech, potrivit Reuters.
 
„Autoritățile norvegiene din domeniul sănătății au modificat (recomandările) acum în ceea ce privește vaccinarea bolnavilor terminali (Scala de fragilitate clinică 8 sau mai mare)”, BioNTech.

Scala de fragilitate clinică, un sistem de clasificare utilizat pe scară largă în îngrijirea persoanelor în vârstă, definește pacienții de gradul 8 ca fiind apropiați de sfârșitul vieții și, de obicei, incapabili să se „recupereze chiar și după o boală minoră”.

Agenția norvegiană pentru medicamente a declarat luni că „reacțiile adverse frecvente ar fi putut contribui la o evoluție severă la persoanele în vârstă care sunt mult mai fragile”.

Începând cu 14 ianuarie, 33 de decese după vaccin au fost înregistrate la registrul sanitar norvegian, potrivit Bloomberg.