ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Norvegia și-a schimbat politica privind utilizarea vaccinului COVID-19 Pfizer și BioNTech pentru a lua în considerare excluderea bolnavilor terminali. Decizia vine în urma informațiilor privind decesele survenite la pacienții foarte fragili după administrarea injecției, a anunțat luni BioNTech, potrivit Reuters.
 
„Autoritățile norvegiene din domeniul sănătății au modificat (recomandările) acum în ceea ce privește vaccinarea bolnavilor terminali (Scala de fragilitate clinică 8 sau mai mare)”, BioNTech.

Scala de fragilitate clinică, un sistem de clasificare utilizat pe scară largă în îngrijirea persoanelor în vârstă, definește pacienții de gradul 8 ca fiind apropiați de sfârșitul vieții și, de obicei, incapabili să se „recupereze chiar și după o boală minoră”.

Agenția norvegiană pentru medicamente a declarat luni că „reacțiile adverse frecvente ar fi putut contribui la o evoluție severă la persoanele în vârstă care sunt mult mai fragile”.

Începând cu 14 ianuarie, 33 de decese după vaccin au fost înregistrate la registrul sanitar norvegian, potrivit Bloomberg.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews