ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un articol publicat în revista Rolling Stone stârnește polemici aprinse pe rețelele de socializare, după ce așa zisa „cremă” a arhitecților a reacționat în urma incendiului de la Notre Dame susținând că acesta a fost ”un act de eliberare”. Mai mult, arhitecții neo marxiști spun că refacerea catedralei nu ar trebui să reflecte „Franța europeană albă”, scrie Daily Mail.

Într-un articol din publicația Rolling Stone, intitulat „Cum ar trebui să reconstruiască Notre Dame?”, catedrala franceză este denigrată, fiind numită „un simbol statornic al resentimentelor, un monument al unei instituții profund viciate și al unei Franțe europene creștine idealizate, care, în mod evident, nu va exista niciodată”.

„Clădirea a fost supra-apreciată, așa încât incendiul care a distrus-o poate fi considerat drept un act de eliberare”, susține Patricio del Real, profesor de arhitectură la Universitatea Harvard.

El consideră că refacerea catedralei Notre Dame nu ar trebui să reflecte „o Europă europeană albă”, ci ar trebui să fie „o reflectare a Franței de astăzi, o Franță care este în curs de creare”.

Această viziune este reluată de Cesare Birignani, profesor asistent la Școala de Arhitectură Spitzer din New York, care spune că restaurarea anterioară a catedralei, care urmărea să fie una cât se poate de fidelă originalului, a fost doar „o versiune idealizată a istoriei franceze care, în mod evident, n-a existat niciodată”.

Mulți utilizatori de Twitter spun că aceste comentarii dovedesc lipsă  de respect față de catolici, pentru care religia este un aspect vital al vieții și care au construit catedrala Notre Dame pentru a se închina lui Dumnezeu.

Brittany Pettibone a scris:„Notre Dame nu este doar o clădire - este o catedrală catolică veche de 856 de ani, construită pentru Dumnezeu, în interiorul căreia creștinii Îl slăvesc pe Dumnezeu”.

„Acești arhitecți își pot lua ideile progresiste de reproiectare și le pot arunca la WC”, a comentat un alt internaut.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews