ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un juriu unui tribunal federal din statul Delaware l-a găsit vinovat pe Hunter Biden pentru toate cele trei acuzații federale de infracțiune cu care s-a confruntat, concluzionand că a încălcat legile menite să împiedice dependenții de droguri să dețină arme de foc, notează CNN, citat de stiripesurse.ro.

Condamnarea reprezintă prima dată când un membru al familiei apropiate a unui președinte a fost găsit vinovat de o infracțiune în timpul mandatului tatălui lor.

Hunter Biden a fost găsit vinovat pentru două acuzații de fals în declarații în vederea obținterii unei arme de foc și pentru deținere ilegală a unei arme de foc. Jurații au stabilit că fiul președintelui a completat un formular în care a indicat în mod fals că nu a consumat droguri atunci când a cumpărat un revolver Colt Cobra în octombrie 2018, și a deținut arma de foc în timp ce consuma substanțe interzise.

Fiul lui Biden ar putea risca până la 25 de ani de închisoare și o amendă de până la 750.000 de dolari la condamnare, deși probabil că va primi mult mai puțin decât maximul ca infractor pentru prima dată. Urmează să fie stabilită data când judecătorii vor anunța sentința, însă CNN scrie că aceasta ar putea fi dată în octombrie, chiar înainte de alegerile din SUA.

Hunter Biden ar putea avea motive de apel pentru o chestiune constituțională mai amplă, a spus un comentator juridic al CNN, subliniind cazul legat de reglementările privind armele și drogurile, care a fost anulat de o instanță federală de apel anul trecut.

În august, a cincea Curte de Apel din Circuitul SUA a anulat o lege veche de zeci de ani care interzicea utilizatorilor de droguri ilegale să dețină arme de foc – o altă lovitură adusă reglementărilor americane privind armele, după ce Curtea Supremă a deschis calea instanțelor de a reexamina legile națiunii privind armele în conformitate cu o nouă lege standard.

„Pentru că aveți acea decizie în al 5-lea circuit – desigur, aceasta fiind într-un circuit diferit, ar putea merge până la Curtea Supremă pentru a valida acest statut specific”, a spus Tim Parlatore, comentator CNN și fost avocat al lui Donald Trump. 

Parlatore a spus că, dacă Hunter Biden face recurs, este probabil ca diverse grupuri care au interese să vadă această lege revocată să depună documente amicus curiae. Acestea sunt depuse instanței de către persoane sau organizații care nu sunt parte directă în cauză, dar care doresc să aducă mai multe informații.