ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De frica unui colaps demografic, China lansează un nou program național pentru „construirea unei noi ere a căsătoriei și a maternității”.

Programul de încurajare a natalității a fost anunțat prin intermediul publicației de stat Global Times, care a declarat că acesta coincide cu Ziua Internațională a Familiilor sub egida ONU.

Organizația Națiunilor Unite și-a manifestat îngrijorarea ca urmare a scăderii natalității și a „schimbării demografice”.

Oficialii chinezi au afirmat că noul program „se va concentra pe obiective precum promovarea căsătoriei și procrearea la vârste potrivite, încurajarea părinților de a împărți responsabilitățile și reducerea prețului miresei și alte obiceiuri desuete”.

Prețul miresei este un obicei chinez prin care familia mirelui oferă familiei miresei o importantă contribuție cunoscută sub numele de „caili”.

Potrivit noului program, miresele chineze sunt încurajate să semneze declarații prin care promit să nu ceară un „caili” din partea mirelui.

Vicepreședintele Asociației chineze de planificare familială, a declarat că noul program demografic „trebuie să ia măsuri inovative și proactive pentru a crea o atmosferă propice procreării și a contribui la modernizarea chineză printr-o dezvoltare de înaltă calitate a populației”.

Potrivit tendințelor actuale, populația Chinei se așteaptă să ajungă sub un miliard de oameni în 2080 și sub 800 de milioane în 2100.

În anul 1980, pentru a frâna creșterea demografică, Republica Populară Chineză a introdus faimosul program al „Copilului unic”, la care a renunțat în 2016.

Interesant este că, spre deosebire de majoritatea țărilor occidentale, care mizează pe imigrație pentru a suplini scăderea demografică, regimul de la Beijing mizează pe „mijloace proprii”.