ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia denunță noua doctrină nucleară americană, pe care Pentagonul a făcu-o publică, precum și instruirea de către SUA a statelor non-nucleare în ceea ce privește utilizarea a armelor de distrugere în masă

Ministrul rus Serghei Lavrov susține că însuși faptul că SUA dispun de arme tactice pregătite pentru utilizare în Europa reflectă o poziție agresivă, relatează agențiile de presă ruse TASS și Interfax, citate de Agerpres.

„Existența unor arme nucleare tactice ale SUA gata de utilizare în Europa nu reprezintă doar o relicvă a războiului rece, ci și o poziție foarte agresivă”, a spus Serghei Lavrov, vorbind la o conferință privind dezarmarea la Geneva.

Afirmațiile lui Lavrov vin în contextul în care Pentagonul a făcut publică doctrina nucleară a SUA. „Ar trebui să fie clar pentru toată lumea că ei (americanii) antrenează forțele armate ale țărilor din Europa pentru utilizarea armelor nucleare tactice împotriva Rusiei”, a subliniat șeful diplomației ruse, precizând că țara sa „nu are desfășurate arme tactice, nu procedează la teste pentru aplicarea lor”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews