ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia denunță noua doctrină nucleară americană, pe care Pentagonul a făcu-o publică, precum și instruirea de către SUA a statelor non-nucleare în ceea ce privește utilizarea a armelor de distrugere în masă

Ministrul rus Serghei Lavrov susține că însuși faptul că SUA dispun de arme tactice pregătite pentru utilizare în Europa reflectă o poziție agresivă, relatează agențiile de presă ruse TASS și Interfax, citate de Agerpres.

„Existența unor arme nucleare tactice ale SUA gata de utilizare în Europa nu reprezintă doar o relicvă a războiului rece, ci și o poziție foarte agresivă”, a spus Serghei Lavrov, vorbind la o conferință privind dezarmarea la Geneva.

Afirmațiile lui Lavrov vin în contextul în care Pentagonul a făcut publică doctrina nucleară a SUA. „Ar trebui să fie clar pentru toată lumea că ei (americanii) antrenează forțele armate ale țărilor din Europa pentru utilizarea armelor nucleare tactice împotriva Rusiei”, a subliniat șeful diplomației ruse, precizând că țara sa „nu are desfășurate arme tactice, nu procedează la teste pentru aplicarea lor”.