ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Punerile sub acuzare – două în trei luni – îi priesc lui Donald Trump. Avantajul asupra celorlalți contracandidați Republicani devine zdrobitor.

Un sondaj realizat de CBS News după ce Trump a fost inculpat pentru deținerea de documente clasificate arată că fostul președinte a ajuns la o cotă de 61% intenții de vot în alegerile primare.

El este urmat la mare distanță de Ron DeSantis – 23%,

Ceilalți contracandidați sunt la cote practic nesemnificative: Tim Scott – 4%, Mike Pence – 4%, Nikki Haley – 3%, urmați de un pluton grupat în jurul lui 1%.

 CBS News Poll: Trump Posts Biggest Lead Yet Over DeSantis

 

Foarte interesant este că trei sferturi dintre alegătorii Republicani sunt convinși că punerea sub acuzare din nou a lui Donald Trump este motivată politic.

 

De asemenea, întrebați în ce fel va afecta inculparea imaginea lui Trump, doar 7% răspund în rău.

În schimb, 14% susțin că percepția lui Trump va fi modificată în bine, 61% că imaginea lui nu va fi afectată, iar 18% oscilează.

Însă probabil că răspunsurile cele mai interesante au fost date la întrebarea: „Dacă va fi condamnat, Trump ar trebui să poată fi președinte?”.

Patru din cinci respondenți (80%) au răspuns DA.