ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata azeră a anunțat marți seara că a capturat peste 60 de poziții armene în cursul ofensivei din Nagorno-Karabah, enclava cu populație majoritar armeană pe care Armenia și Azerbaidjanul și-au disputat-o în două războaie în perioada post-sovietică, relatează AFP citată de Agerpres.

"Peste 60 de poziții de luptă ale forțelor (separatiste, n.red.) armene sunt de acum sub controlul forțelor noastre armate", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, Anar Eyvazov, în cadrul unei conferințe de presă.

Regiunea Nagorno-Karabah este recunoscută internațional ca parte a Azerbaidjanului, dar este populată majoritar de etnici armeni. În 2020, Azerbaidjanul a obținut câștiguri teritoriale semnificative în timpul unui război care a durat șase săptămâni și s-a soldat cu mii de morți de ambele părți.