ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce poliția din SUA avertizează că desființarea unităților vitale va duce la anarhie în New York, 11 persoane au fost împușcate în doar 12 ore, sâmbătă seara.

Potrivit The New York Post, au existat opt ​​incidente de separate ale unor atacuri cu arme de foc, între orele 17:30 și 5:00, în Brooklyn, Bronx, Queens și Manhattan.

În decurs de o săptămână numărul atacurilor cu arme de foc din New York s-a ridicat la 59, soldându-se cu 81 de persoane împușcate.

În metropola americană, violențele cu arme de foc au crescut cu 358% , din iunie 2019, The New York Times notând că „a trecut aproape un sfert de secol de când New York nu a mai experimentat la fel de multă violență cu arme de foc în luna iunie, așa cum s-a înregistrat anul acesta”.

Explozia violențelor cu arme de foc coincide cu desființarea unităților anti-criminalitate din cadrul NYPD, decizie care a făcut ca aproximativ 600 agenți să fie redistribuiți în alte misiuni, mai ales de supraveghere, de anchetă sau în poliția de proximitate.

Un detectiv NYPD care a fost pus pe liber, a declarat pentru NY Post, sub protecția anonimatului, că decizia va însemna „dispariția” orașului New York. Acesta l-a acuzat pe primarul Bill de Blasio, spunând că nu are „absolut nici o idee despre ce înseamnă poliția”, după ce a cedat în fața mafiei și a îmbrățișat mișcarea „Defund the Police”.

De altfel, Bill de Blasio a declarat luni că orașul este pregătit să răspundă cererilor protestatarilor, reducând cu un miliard de dolari banii destinați  departamentului de poliție al orașului New York, anunță NBC. Negocierile pe marginea execuției bugetare sunt încă în derulare și este de așteptat ca bugetul să răspundă la criza produsă de efectele pandemiei coronavirusului și după săptămâni de proteste ale americanilor care cer oprirea finanțării poliției.