O mamă din Marea Britanie a fost arestată și ținută mai multe ore în spatele gratiilor în urma unei dispute în mediul online în care a îndrăznit să spună despre o femeie transgender că este bărbat. 

Kate Scottow a explicat că poliția a venit la ea acasă, a adus-o la secția de poliție pentru interogatoriu și a ținut-o în spatele gratiilor timp de șapte ore.  „Spectacolul” arestării sale a avut și martori: cei doi copii, care se aflau acasă, scrie Daily Mail. 
 
Totul a pornit de un diferend pe care Scottow  l-a avut pe Twitter cu un activist transgender pe tema negării genului în care s-au născut, așa cum fac tot mai multe persoane în lumea de azi. 

Știrea privind arestarea lui Kate Scottow vine după un alt incident din Marea Britanie, cel în care Margaret Nelson, în vârstă de 74 de ani, a fost anchetată  de poliția Suffolk în urma mai multor comentarii pe care femeia le-a făcut pe rețelele de socializare despre persoanele transgender.

Scottow este încă sub ancheta poliției, care a fotografiat-o, amprentat-o și i-a luat o mostră de ADN.  De asemenea, femeii i-au fost conficate telefonul mobil și laptop-ul.

Ea și-a spus povestea pe un forum online din Marea Britanie, numit Mumsnet, explicând că i s-a interzis să facă orice referire la transgenderul Stephanie Hayden, ca urmare a unei hotărâri judecătorești inițate de bărbatul care se consideră femeie.

”Am fost luată de-acasă - unde se aflau fetița mea, de 10 ani, care suferă de autism, și băiețelul în vârstă de doi ani - de către trei ofițeri de poliție. Am fost apoi reținută timp de șapte ore într-o celulă, fără produse sanitare (despre care am spus că aveam nevoie) înainte de a fi interogată. Am fost reținută pentru hărțuire și comentarii  rău intenționate la adresa transgenderismului”, a povestit femeia.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews