ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Comisarul european pentru Buget, Günther Oettinger, a cerut marți Uniunii Europene să își exercite dreptul de veto în cazul Inițiativei „Noul Drum al Mătăsii", promovată de China și la care Italia a anunțat că se alătură, informează Euronews, citat de Mediafax.

Oettinger a declarat că „extinderea legăturilor de transport dintre Europa și Asia este, în sine, un lucru bun", dar că Italia trebuie să țină cont în primul rând de interesele Uniunii Europene.

Italia este prima țară din grupul G7 care a semnat cu China un protocol „fără caracter obligatoriu", prin care se alătură unei inițiative a Beijingului, numită „Noul Drum al Mătăsii", prin care China dorește să dezvolte infrastructură de conectare, pe uscat și pe mare, cu regiunile din jur și, apoi, cu Orientul Mijlociu, Europa și Africa.

Proiectul este privit circumspect de statele din vestul Europei, care suspectează intenții de expansiune economică și politică a Chinei sub masca generoasă a bunăstării.