ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul Guvern conservator al Austriei, condus de tânărul Sebastian Kurz, a început lupta pentru câștigarea bătăliei demografice din țara sa.

Austria, ca și majoritatea țărilor din Europa, se confruntă cu o gravă criză demografică, având o rată a fertilității de 1,4 nașteri la o femeie.

Dacă Germania a ales să combată această criză prin susținerea migrației masive, noul Guvern de la Viena a decis să stimuleze natalitatea.

Astfel, Guvernul lui Kurz a decis să pună o limită ajutorul de urgență, scăzând cuantumul de la de 800 de euro, la 520 euro pentru fiecare imingrant, informează presa din Franța.

De asemenea, executivul austriac a decis să stimuleze familiile, instituind o degrevare fiscală în cuantum de 1.500 de euro pentru fiecare copil sub vârsta de 18 ani și de 500 de euro pentru un absolvent al Bacalaureatului. De această măsură ar trebui să beneficieze peste 700.000 de gospodării, urmând să coste statul aproximativ 1,5 miliarde de euro.

Astfel, o familie cu doi copii care are venituri de 2.300 de euro sau mici, va fi scutită de taxe, iar una care aduce venituri de 2,500 de euro va avea o scutire de 80%. Cei care au venituri de 3.000 de euro vor avea o scutire de 55% la taxe.
 
Alte două țări din Uniunea Europeană, Polonia și Lituania, au ales să stimuleze natalitatea prin măsuri guvernamentale.