ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce firma americană a părăsit Rusia în semn de protest față de invadarea Ucrainei, o companie rusească i-a luat locul doborând toate recordurile de vânzări ale McDonalds.

Dacă ar fi dorit să păstreze obiceiurile predecesoarei, firma Vkusno & Toșka ar fi putut afișa panou pe care să scrie: „Peste 120.000 serviți”, după doar o zi de funcționare, informează Reuters.

Într-o primă etapă, au fost deschise 50 de restaurante, în zilele de 12 și 13 iunie, inclusiv în amplasamentul emblematic al McDonalds din Piața Pușkin, în Moscova.

Oleg Paroev, președintele director general al firmei Vkusno & Toșka, a declarat:

„Nu am văzut niciodată o astfel de cifră de afaceri zilnică în timpul în care McDonalds a operat în Rusia.”

Vkusno & Toșka, în traducere aproximativă „Gustos și gata”, nu are dreptul să folosească nici mărcile comerciale, nici logo-ul predecesoarei americane.

Deși recunoaște că afluxul se datorează în bună parte și curiozității, Paroev speră totuși să depășească așteptările patronului Alexadr Govor și să deschidă o mie de unități în patru până la cinci ani, depășind astfel performanța McDonalds, de 850 de restaurante.

Reuters afirmă că Govor a plătit o sumă simbolică către McDonalds, care și-a păstrat o opțiune de a reveni pe piața rusească.

Produsele din noul lanț de restaurante sunt realizate în proporție de 99% cu materii prime din Rusia.