ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul ambasador al SUA la Haga, Pete Hoekstra, a încercat să-și apere propriile declarații făcute în ultimii ani cu privire la musulmani, comunitate despre care diplomatul american a afirmat că a creat „haos”din Olanda, transmite sâmbătă AFP.

Hoekstra a comis această gafă într-un interviu acordat postului public de televiziune olandez NOS care l-a intervievat în legătură cu declarații făcute într-o conferință desfășurată în anul 2015.

„În realitate, este fals: ar trebui să numim asta 'fake news' '', a răspuns ambasadorul american după ce jurnalistul postului NOS i-a cerut explicații despre ceea ce diplomatul calificase drept 'haos' și 'zone ale non-dreptului' în Olanda. ''Nu am spus niciodată'', a menționat el.

Dar într-un extras video al conferinței respective, Pete Hoekstra este auzit când spune: „Mișcarea islamică a ajuns într-un punct care scufundă Europa în haos. Este haos în Olanda, mașini sunt incendiate, personalități politice sunt arse''.

Pete Hoekstra, american de origine olandeză și fost membru al Camerei Reprezentanților a SUA, din partea statului Michigan, a fost acreditat ambasador în Olanda în data de 11 decembrie.