ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul premier al Italiei, Giuseppe Conte, a obținut, marți seară târziu, votul de încredere al Senatului, în fața căruia juristul a apărat politica "populistă” pe care intenționează să o aplice: lupta împotriva "businessului” imigrației, relansarea creșterii economice și revizuirea sancțiunilor impuse Rusiei, scrie The Guardian.

În primul său discurs în fața parlamentarilor de când a fost învestit, Conte a reafirmat câteva teme principale din manifestul coaliției aflate la guvernare, inclusiv o atitudine mai dură în problema migranților, o respingere a austerității și gesturi de reconciliere cu Moscova.

În ceea ce privește Rusia, care este ținta unor sancțiuni UE din cauza crizei din Ucraina, Conte a declarat: „Vom promova o reanalizare a sistemului de sancțiuni”.

El a adăugat: „Vrem să reducem datoria publică, dar dorim să facem acest lucru prin creștere economică și nu prin măsuri de austeritate. Vom cere cu fermitate ca regula Dublin să fie modificată pentru a obține o distribuire corectă a responsabilităților și pentru a ajunge la un sistem automat și obligatoriu de primire a refugiaților”.

Regula Dublin arată că cei care caută azil trebuie să își depună cererile în prima țară din UE în care au ajuns, ceea ce a determinat ca Italia să fie sufocată de numărul mare de imigranți.

Anterior, liderul Ligii Nordului, Matteo Salvini, a declarat că Italia nu va mai fi „tabăra de refugiați a Europei”.

După discursul lui Conte, Senatul a votat pentru a confirma guvernul său, cu 171 de voturi "pentru", 117 "împotrivă" și 25 de abțineri. Un nou vot parlamentar, în Camera Deputaților, va avea loc miercuri, acolo unde coaliția de guvernare, formată din Liga Nordului și Mișcarea 5 Stele, deține o majoritate.