ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La debutul fiecărei ședințe de Consiliu, primarul din Oldham (zona Manchester), Shadab Qumer - musulman, roagă un imam să rostească o rugăciune.
 
„Rog imamul să rostească rugăciunea”, spune edilul în clipul video care a devenit viral pe facebook. Iar ceilalți participanți ascultă cuminți, cu capul plecat.

Același lucru obișnuia să-l facă și predecesorul lui Shadab Qumer, Fida Hussain, care este acum consilier pe probleme de mediu.

Recent, consiliul, care este prezidat de primar, a fost implicat într-un scandal din cauza unui controversat proiect de extindere a unei moschei. Inițiatorii au argumentat că este nevoie de ridicarea unor anexe la lăcașul de cult pentru ca femeile să se poată ruga. Această măsură, mai afirmă susținătorii, e și o modalitate de a combate segregarea și misoginismul. Opozanții, în schimb, afirmă că moscheea va ajunge să fie mult prea mare și va aglomera zona. În plus, vor apărea și probleme cu traficul. În cele din urmă, consiliul a aprobat proiectul,, precizează Oxford Mail.

Sebastian Bodu, fost președinte al ANAF și fost candidat pentru Primăria Sectorului 6, a reacționat la apariția acestor imagini.

„Luați, progresiștilor, de aici! Dacă ar fi spus vreo rugăciune creștină, ați fi fost în spume! A nu se înțelege că ar fi ok să spui orice fel de rugăciune, ci că voi aveti o problemă doar cu creștinismul. Și cu familia heterosexuală. Le vedeți retrograde și anacronice.
In imagini, Primarul musulman al unui oraș din Anglia...”, a scris Sebastian Bodu pe contul său de Facebook.