ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Campionul libertății medicale, Novak Djokovic tocmai a devenit cel mai de succes tenismen din toate timpurile.

Tenismenul sârb în vârstă de 36 de ani, care a sfidat industria medicală globală refuzând să primească vaccinul experimental COVID, a câștigat duminică pentru a treia oară Openul Francez și cel de-al 23-lea titlu de Grand Slam – performanță-record.

„Nu vreau să spun că sunt cel mai mare. Este lipsit de respect față de toți marii campioni din diferite epoci ai sportului nostru”, a spus el reporterilor, după ce l-a învins pe norvegianul Casper Rudd cu 7-6 (1), 6-3, 7-5.
Djokovic, creștin ortodox devotat, i-a întrecut pe legendarul jucător elvețian Roger Federer și pe spaniolul Rafael Nadal, cu cele mai multe turnee Grand Slam câștigate. Federer, care s-a retras în 2022 la vârsta de 41 de ani, a acumulat 20 în timpul carierei sale. Jucătorul încă activ Nadal, în vârstă de 37 de ani, are în prezent 22. 

Un Grand Slam este atunci când un jucător câștigă US Open, Wimbledon, Australian Open sau French Open.

Djokovic a fost criticat intens de ESPN (Entertainment and Sports Programming Network din SUA) și de alte canale de presă principale pentru că și-a declarat public opoziția față de vaccinul COVID-19, scrie LifesiteNews

„Principiul de a putea lua decizii cu privire la propriul meu corp este mai important decât orice titlu”, a spus el pentru BBC în februarie 2022.

Pentru că a refuzat să accepte tirania medicală, lui Djokovic i s-a interzis participarea la turnee în mai multe țări, inclusiv în Australia și Statele Unite, fiind astfel împiedicat să joace în turneele Gland Slam din aceste țări.

„Nu am niciun regret”, a spus Djokovic reporterilor. 

Ulterior, el și-a îndemnat fanii să se comporte „ca niște creștini”, ca răspuns la criticile pe care le primea.

La un an după ce a fost expulzat din Australia, Djokovic a câștigat, pentru a zecea oară, Australian Open 2023, în ianuarie, în fața lui Bill Gates, susținător al vaccinului.

„Aceasta este probabil cea mai mare victorie din viața mea”, a spus el după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas.

Gates a recunoscut de atunci că vaccinurile cu COVID nu previn infecția.

Djokovic este căsătorit și are doi copii. Și-a început cariera de succes în 2003, când avea doar 20 de ani. De atunci, a câștigat 94 de titluri ATP la simplu, și a ajuns în finala turneelor Grand Slam de 34 de ori. În prezent, este clasat pe primul loc în tenisul mondial.
La o conferință de presă duminică, el a spus: „Consider că fiecare mare campion al propriei sale generații a lăsat o amprentă uriașă, o moștenire și a deschis calea pentru ca noi să putem juca acest sport într-o scenă atât de mare la nivel mondial”.

Următorul Grand Slam va avea loc în perioada 3-16 iulie la All England Lawn Tennis and Croquet Club din Wimbledon. Djokovic a spus că așteaptă cu nerăbdare să concureze.