ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Germania extinde până pe 7 martie lockdown-ul impus pentru a combate răspândirea noului tip de coronavirus, au convenit cancelarul federal Angela Merkel și premierii celor 16 landuri, anunță Reuters.

Germania a impus inițial un lockdown în noiembrie, iar apoi a înăsprit restricțiile în contextul creșterii numărului de contaminări, însă în pofida unei ușoare scăderi a numărului de noi infectări Merkel și liderii de landuri nu consideră că țara este încă în afara oricărui pericol. Lockdown-ul a presupus închiderea școlilor, grădinițelor și magazinelor neesențiale, transmite DPA.

De asemenea, miercuri s-a decis că premierii de land vor decide ei înșiși cu privire la redeschiderea ulterioară a școlilor, însă frizeriilor și saloanelor de coafură și s-a dat deja undă verde pentru a-și reîncepe activitatea de pe 1 martie.  „Să folosim timpul pe care îl mai avem înainte ca varianta britanică a virusului să fi devenit predominantă, pentru a reduce numărul noilor infectări "Nu am câștiga nimic dacă am ieși acum, pripit, din lockdown", a spus șefa executivului de la Berlin, potrivit participanților la ședință, citați de DPA.
 
În Marea Britanie „este interzis în prezent să pleci în vacanță”. Premierul britanic Boris Johnson a declarat într-o conferință de presă: „Prioritatea noastră în acest moment este să continuăm campania de vaccinare și să o accelerăm cât mai mult posibil”. 
 
Premierul a subliniat că „este prea devreme” pentru a da răspunsuri la subiectul vacanței de vară sau al nunților.
 
Boris Johnson a anunțat că pe 22 februarie va oferi mai multe detalii pe foaia de parcurs pentru a ieși din blocajul actual și a pune capăt restricțiilor în vigoare.
În Anglia, 25% dintre adulți și peste 90% din peste 75 de ani au fost vaccinați, dar ceea ce continuă să îngrijoreze Downing Street sunt mutațiile coronavirusului.