ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!Germania extinde până pe 7 martie lockdown-ul impus pentru a combate răspândirea noului tip de coronavirus, au convenit cancelarul federal Angela Merkel și premierii celor 16 landuri, anunță Reuters.

Germania a impus inițial un lockdown în noiembrie, iar apoi a înăsprit restricțiile în contextul creșterii numărului de contaminări, însă în pofida unei ușoare scăderi a numărului de noi infectări Merkel și liderii de landuri nu consideră că țara este încă în afara oricărui pericol. Lockdown-ul a presupus închiderea școlilor, grădinițelor și magazinelor neesențiale, transmite DPA.

De asemenea, miercuri s-a decis că premierii de land vor decide ei înșiși cu privire la redeschiderea ulterioară a școlilor, însă frizeriilor și saloanelor de coafură și s-a dat deja undă verde pentru a-și reîncepe activitatea de pe 1 martie.  „Să folosim timpul pe care îl mai avem înainte ca varianta britanică a virusului să fi devenit predominantă, pentru a reduce numărul noilor infectări "Nu am câștiga nimic dacă am ieși acum, pripit, din lockdown", a spus șefa executivului de la Berlin, potrivit participanților la ședință, citați de DPA.
 
În Marea Britanie „este interzis în prezent să pleci în vacanță”. Premierul britanic Boris Johnson a declarat într-o conferință de presă: „Prioritatea noastră în acest moment este să continuăm campania de vaccinare și să o accelerăm cât mai mult posibil”. 
 
Premierul a subliniat că „este prea devreme” pentru a da răspunsuri la subiectul vacanței de vară sau al nunților.
 
Boris Johnson a anunțat că pe 22 februarie va oferi mai multe detalii pe foaia de parcurs pentru a ieși din blocajul actual și a pune capăt restricțiilor în vigoare.
În Anglia, 25% dintre adulți și peste 90% din peste 75 de ani au fost vaccinați, dar ceea ce continuă să îngrijoreze Downing Street sunt mutațiile coronavirusului. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews