ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Studenții din Franța au mărșăluit marți seara în mai multe orașe, în semn de solidaritate cu un student care a încercat, vineri, să se sinucidă, dându-și foc.

Tânărul în vârstă de 22 de ani și-a dat foc după ce a spus că s-a confruntat cu greutăți financiare, învinovățind pentru situația în care se află politicienii francezi și Uniunea Europeană. Studentul a suferit arsuri pe aproape 90%  din suprafața corpului și este internat în spital, în stare critică, scrie BBC.

Și nu doar pe Macron l-a blamat. Ci și pe foștii președinți Francois Hollande și Nikolas Sarkozy, precum și pe lidera Adunării Naționale, Marine Le Pen, și toată mass-media, despre care spunea  că „au contribuit la temeri care cu greu pot fi calificate ca secundare”.

Tânărul a scris înainte pe Facebook: ”În acest an, întrucât am repetat a treia oară anul, nu am mai avut bursă, dar chiar și când aveam bursă, 450 de euro pe lună este oare suficient pentru a trăi?”, se arată în mesaj.

Studenții spun că „gestul său disperat” reprezintă nesiguranța cu care se confruntă în prezent tinerii din Franța.
 
De la incidentul de la Lyon, hashtag-ul # laprécaritétue („nesiguranța ucide”) a ajuns sloganul cel mai folosit pe social media.

Sute de studenți s-au adunat la Lyon, proteste având loc și la Paris și Lille, unde fostul președinte francez François Hollande a fost nevoit să anuleze o conferință.

Membrii unui sindicat studențesc de la Universitatea Lyon 2 au votat să blocheze accesul în campus prin plasarea, la intrări, a unor obstacole, cum ar fi coșurile de gunoi. Universitatea a anunțat pe social media că toate cursurile de miercuri au fost anulate.