New York Times a lansat o campanie de presă în numele industriei avortului, cu un editorial intitulat, șocant: „Sarcina ucide. Avortul salvează viața”.
 
Semnat de Warren M. Hern, specialist în efectuarea de avorturi pe termen scurt, articolul pretinde că fiecare sarcină prezintă un „risc grav pentru sănătatea mamei”.

”Sarcina vine întotdeauna cu un risc ireductibil de deces”, avertizează dr. Hern, în timp ce , spune el, „avortul poate salva viața”.

În eseul său care se dorește a fi unul „pro viață”,  Dr. Hern reacționează astfel la noua lege din Alabama, care limitează în mod semnificativ avorturile în acest stat, sugerând că ceea ce restricționează legislatorii este o procedură de salvare a vieții. „Noua lege din Alabama susține că nu interzice avortul dacă există un motiv medical rezonabil „că sarcina reprezintă un risc grav pentru sănătatea femeii", notează Hern. „Dar sarcina în sine prezintă un risc serios pentru sănătate - inclusiv riscul de deces și de pierdere a tuturor funcțiilor organismului”.

„Viața și sănătatea unei femei sunt în pericol din momentul în care se instalează o sarcină în corpul ei, indiferent dacă dorește să fie însărcinată sau nu”, afirmă Hern.

„Sarcina este o stare care pune viața în pericol. Femeile însărcinate mor. Știm asta de mii de ani. Mor ca urmare a hemoragiei, a infecției, a preeclampsiei (care poate duce la convulsii fatale),  sau ca urmare a obstrucționării travaliului, a emboliei cu lichid amniotic,  de tromboembolism, de uter rupt, din cauza placentei, de choriocarcinom și din multe alte cauze care se regăsesc în manualul obstetric”, scrie specialistul.


Și, mai scrie, el, sarcina este și ceva „RASIST”.

„În Alabama, rata generală a mortalității materne în 2018 a fost de 11,9 la 100.000 de femei. În rândul femeilor albe, rata mortalității materne în anul 2018 era de 5,6; în rândul femeilor negre a fost de 27,6, femeile negre din Alabama  având aproape de cinci ori mai multe șanse să moară în urma sarcinii decât femeile albe. Pentru Statele Unite, rata mortalității materne a fost de 20,7.

Prin comparație, un studiu din revista Obstetrics & Gynecology privind mortalitatea în cazul avortului din 1998 până în 2010 a constatat că pentru cele 16,1 milioane de avorturi efectuate în acea perioadă, rata generală a mortalității a fost de 0,7 la 100 000 de proceduri. Rata mortalității pentru procedurile de avort precoce - cele care au avut loc în primele opt săptămâni ale sarcinii - a fost mai mică: 0,3 la 100,000”, susține autorul articolului. Care încheie cu următoarea concluzie: „Sarcina este periculoasă; avortul poate salva viața”.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews