ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu există nici o informație oficială că soția președintelui sirian Bashar al-Assad, Asma al-Assad, ar fi murit din cauza leucemiei, după cum au anunțat mai multe surse media din România în ultimele zile. Președinția Siriană nu a emis nici un comunicat pe această temă, după cum se afirmă în mod eronat în mai multe articole de presă. Doamna Assad a fost diagnosticată cu leucemie mielogenă acută în urmă cu câteva săptămâni dar starea ei de sănătate actuală rămâne încă necunoscută.

Pe 21 mai oficialii sirieni au anunțat că Prima Doamnă urmează un tratament medical, după cum relata AFP și Președinția Siriana (Twitter mai jos). Asma Al-Assad urmează un tratamentul specializat și a fost nevoită să respecte măsuri stricte de izolare pentru a preveni infecțiile, se arăta în informarea amintită.

„Voi lupta în această bătălie, înarmată cu credință și încredere absolută în Dumnezeu, și cu rugăciunile și dragostea voastră.” a anunțat ea pe Instagram în urmă cu o săptămână. De atunci nu a mai apărut nimic oficial, în ciuda zvonurile care circulă. Articolul continuă după anunțul VIDEO publicat pe Instagram:

Distinsa Asma Al-Assad a fost denumită „Roza Deșertului” de revista americană Vogue. Soția președintelui Siriei s-a născut și a fost educată la Londra, unde a lucrat ca bancher de investiții. S-a căsătorit cu Bashar Al-Assad în anul 2000 și a făcut față alături de el războiului contra Siriei dus în ultimii ani.

De-a lungul anilor, s-a implicat în diverse proiecte caritabile și de sănătate, inclusiv în lupta împotriva cancerului, după ce a fost diagnosticată și a învins cancerul de sân. Ea conduce organizația de caritate Syria Trust for Development, cu sediul la Damasc.  

Nu se știe dacă s-a vaccinat Covid dar în martie 2021 Președinția Siriană transmitea că cei doi soți s-au infectat cu Covid. Luna trecută, pe 21 mai, aceeași sursă a anunțat că urmează un tratament specializat.

„După ce a prezentat diverse simptome și semne clinice și în urma unei serii  de examene medicale, Prima Doamnă Asma al-Assad a fost diagnosticată cu o leucemie mielogenă acută și urmează un tratament de specialitate”, a anunțat Președinția siriană pe 21 mai. Twitter: