ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La o lună după ce a demisionat, un fost director de la Pentagon, Sean Kirkpatrick, susține că un număr de adepți ai teoriilor conspirației exercită o influență notabilă în interiorul Guvernului american și promovează mituri despre OZN-uri, fiind o escrocherie de tipul „cornet de înghețată care se linge singur”.  

Cotidianul britnic The Guardian dezvăluie că fostul director al Biroului care se ocupă cu investigarea așa-numitelor „fenomene anormale neidentificate” (AARO), din cadrul Departamentului Apărării din SUA, își acuză foști colegi într-un podcast difuzat săptămâna aceasta.

Potrivit lui Kirkpatrick, aceștia cheltuiesc milioane de dolari din bani publici pentru a face anchete cu privire la acest subiect, în ciuda faptului că primul raport istoric cuprinzător al AARO, care a fost înaintat Congresului și urmează să fie publicat în cursul acestui an, nu conține nicio dovadă a existenței vreunei vieți extraterestre sau a vreunei mușamalizări din partea guvernamenului.

Sean Kirkpatrick acuză „un grup restrâns de persoane” de faptul că pun în circulație teorii lipsite de fundament cu privire la pretinse programe secrete ale Guvernului american de cercetare a OZN-urilor.

El a citat declarații ale fostului director al spionajului american David Grusch, un avertizor de integritate, despre existența unor „vehicule extraterestre intacte” sau fluide biologice nonumane care ar fi depozitate într-o instalație izolată.

„Câțiva dintre aceiași oameni au lucrat, în culise, cu Congresul pentru a elabora legi”, a afirmat Sean Kirkpatrick în podcastul „In the Room With Peter Bergen”.

Kirkpatrick nu a vrut să dezvăluie numele persoanelor pe care le acuză, însă a dat asigurări că „singurul complot care există” este de fapt desfășurat de un grup de persoane „care vor să implice Guvernul în anchete despre extratereștri”.

Biroul „All-domain Anomaly Resolution Office” (AARO), condus o vreme de către Sean Kirkpatrick, a fost înființat în 2022 cu scopul de a aduna rapoarte militare despre observarea unor fenomene aeriene neidentificate și pentru obținerea unei transparențe mai mari cu privire la ceea ce știe Guvernul.

„Nu există nicio dovadă a existenței extratereștrilor și a unei conspirații guvernamentale”, a dat asigurări fostul director de la Pentagon.

Săptămâna trecută, într-un articol, el a scris că se teme că legiuitorii au cedat „senzaționalismului”, „luând decizii bazate pe teorii ale conspirației” menite să creeze psihoze pentru măsuri de control a populație.

„Unii membri ai Congresului preferă să-și dea cu părerea în fața presei despre extraterești în loc să să caute să obțină informații factuale despre subiect. Membrii (Congresului) au responsabilitatea să dea dovadă de simț critic”, a scris el.

În opinia sa, credința în extratereștri „este, în esență, o religie, o credință religioasă care transcende gândirea critică și rațională”.