ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 22 mai, ministrul adjunct al Sănătății din Rusia, Serghei Glagolev, s-a adresat la cea de-a 76-a Adunare Mondială a Sănătății, desfășurată la Geneva, în numele Moscovei și a Minskului.

Discursul este prezentat și comentat de jurnalistul Riley Waggaman de la Off-Guardian, într-un articol intitulat „Masochismul Moscovei cu OMS” pe care îl redăm mai jos:

Discursul său nu a fost foarte lung:

„În numele Uniunii Statale a Federației Ruse și Republicii Belarus, am onoarea să felicit țările membre ale organizației și toți angajații OMS, cu ocazia aniversării Organizației noastre și să subliniez rolul acesteia în întărirea sănătății populației lumii.”

OMS „întărește sănătatea populației lumii”? 

„Sperăm că această organizație și statele sale membre sunt capabile să-și dezvolte și să-și atingă obiectivele, în primul rând ODD-urile [Obiectivele de dezvoltare durabilă], progres care a fost încetinit de pandemia de coronavirus.”

„Remarcăm faptul că, în ultimii trei ani, pandemia a reprezentat o provocare fără precedent pentru întreaga lume, dezvăluind multe probleme și vulnerabilități. Din păcate, în depășirea actualei pandemii, când s-a cerut cel mai înalt grad de coeziune, asistență reciprocă, coerență a acțiunilor și respingerea practicilor egoiste, unele țări au preferat să caute vinovați și să politizeze situația. Cu toate acestea, în ciuda tuturor dificultăților și problemelor care au fost dezvăluite, lumea a reușit să facă față acestei lovituri dure și să salveze milioane de vieți, ceea ce a devenit posibil doar datorită sprijinului și cooperării reciproce.”

Scăderea naturală a populației Rusiei a totalizat peste 1 milion de oameni în 2021 - o cifră care nu a mai fost observată din 1945. Această crimă impresionantă a fost comisă prin suspendarea îngrijirilor medicale de rutină, prin forțarea injectării populației cu seruri genetice netestate și prin desfășurarea unei campanii susținute de terorism socioeconomic (sub formă de coduri QR, restricții arbitrare asupra afacerilor etc.).

Este drăguț că Moscova predică acum despre cum lumea abia a reușit să „facă față” „pandemiei”. Cum am fi putut oare supraviețui fără îndrumarea salvatoare a OMS?

În orice caz, poporul rus ar trebui aplaudat pentru că „a făcut față” eroic politicilor criminale de „sănătate publică” ale guvernului său. Același lucru este valabil cu privire la toate țările, evident.

În ceea ce privește „politizarea” COVID – se mai plânge Moscova că nu au existat suficiente vaccinuri, ventilatoare și măști pentru Africa?

„Salutăm în mod special munca RPC [Republica Populară Chineză] cu privire la un răspuns în timp util și eficient la pandemie și asistența pe scară largă pentru statele în nevoie.”

Nu putem să trecem cu vederea faptele de corupție de amploare ale giganților farmaceutici, legate, printre altele, de dorința de a limita piața medicamentelor, transformând-o într-un „club de elită”, privând populația altor țări de posibilitatea de a accesa cele mai noi medicamente la prețuri accesibile. De asemenea, se atrage atenția asupra îngrijorării tot mai mari cu privire la siguranța vaccinurilor precalificate, care necesită un studiu atent, formarea de concluzii adecvate și îmbunătățirea procedurilor de autorizare pentru punerea pe piață.”

Moscova sugerează că experimentele genetice accelerate ar putea avea consecințe... la 2,5 ani după ce au fost impuse forțat asupra populației globale, inclusiv asupra poporului rus.

În 2020, Kirill Dmitriev, care face parte dintre Tinerii lideri globali ai WEF (Forumul Economic Mondial), și finanțatorul principal al Sputnik V, a detaliat formarea parteneriatului Moscovei cu AstraZeneca într-un interviu acordat CNN pe 17 decembrie 2020.

Parteneriatul Moscovei cu AstraZeneca pentru a dezvolta un vaccin „rusesc” împotriva COVID-19 (cu două luni înainte ca Sputnik V să fie dezvăluit lumii) și politica sa ulterioară de parteneriat cu Big Pharma pentru a testa eficacitatea „cocktailurilor” este tot ce avem nevoie să știm cu privire la îngrijorările sale siguranța „siguranță” și „procedurile de autorizare pentru punerea pe piață”.

Oricum, dacă aceste îngrijorări sunt reale, de ce se începe prin a scoate de pe piață Sputnik V care se dovedește nesigur? 

Sau, cel puțin, de ce nu se publică datele din studiile clinice de fază III pentru Sputnik V - informații de bază care, până în prezent, nu sunt încă publice?

Dr. Alexander Redko a trimis recent o scrisoare Ministerului Sănătății prin care cere publicarea acestor date aparent extrem de sensibile.

În octombrie, Ministerul Sănătății a aprobat o nouă regulă total nebunească, care permite ca „vaccinurile” genetice „actualizate” COVID să fie aprobate și distribuite în public, aproape fără testare, în doar 16 zile.

„Acum că am depășit faza acută a crizei, problema redresării socio-economice globale post-COVID, în primul rând a țărilor în curs de dezvoltare, și nu a «miliardului de aur», rămâne relevantă. Acest lucru va necesita o coeziune și mai mare din partea țărilor, însemnând abandonarea intereselor sectoriale ale grupurilor individuale de state care încearcă să intensifice inegalitatea globală. Astăzi este nevoie în special de acces egal la tehnologii și cercetare, de care multe state sunt private din cauza sancțiunilor nerezonabile și a lobby-urilor corporative.”

Toate elitele Rusiei fac parte din „miliardul de aur”. Această meme, „miliard de aur”, a fost folosită cu abilitate de Moscova pentru a încerca să-i convingă pe proletari că oligarhia de est luptă cu abnegație pentru omul de rând împotriva oligarhiei occidentale.

Dacă crezi că elitele rusești (care stăpânesc asupra unei țări în care 20% din populație trăiește în sărăcie sau aproape de sărăcie) te vor salva de elitele americane (care, întâmplător, conduc peste o populație din care 20% este subnutrită), ei bine, îți doresc noroc cu asta.

„Federația Rusă și Republica Belarus sunt pregătite să ofere asistență și să coopereze cu toate țările în baza principiilor solidarității, egalității și respectului pentru dreptul internațional, în căutarea unor soluții reciproc acceptabile pentru a intra în dinamica pozitivă a dezvoltării durabile și a extinde cooperarea internațională în domeniul sănătății globale pentru a preveni viitoarele pandemii.”

Mai multă „dezvoltare durabilă”, amestecată cu mai multă salată de cuvinte.

„Din păcate, remarcăm nota discordantă a politizării Organizației, un exemplu în acest sens fiind privarea flagrantă a Federației Ruse de dreptul suveran de a acționa ca țară gazdă a Oficiului OMS pentru Prevenirea Bolilor Netransmisibile în timpul sesiunii speciale a Comitetului Regional, care a avut loc la 15 mai anul curent. Biroul NCD a fost finanțat de Federația Rusă și a oferit cu succes, timp de 10 ani, asistență țărilor aflate în nevoia să depășească povara bolilor netransmisibile. Decizia luată de sesiunea specială este contrară spiritului de cooperare al organizației și Cartei (Constituției) OMS. S-a creat un precedent pentru întreruperea de proiecte exclusiv pe baza intereselor politice ale unui grup restrâns de state”.

Într-adevăr, Rusia se plânge, în loc să se bucure, că OMS și-a închis unul dintre birourile sale din Moscova.

„O problemă la fel de importantă este promovarea de către secretariatul OMS a conceptului de «al treilea sex» în documentele OMS. Acest lucru este în concordanță cu agenda Occidentului colectiv de a impune populației țărilor din Africa, Asia, Europa de Est și Orientul Mijlociu modele de comportament necaracteristice fundamentelor naționale, formând focare de tensiune locală. În marea majoritate a țărilor membre OMS, existența a doar două sexe recunoscute biologic, bărbat și femeie, este consacrată la nivel legislativ. Acesta (conceptul de «al treilea sex») nu este, de asemenea, consacrat în documentele internaționale fundamentale ale ONU, unde conceptul de gen este acoperit în sensul său tradițional - un bărbat și o femeie. Conceptul de «al treilea sex» nu are o recunoaștere general acceptată, nu este agreat de țările membre și nu are sprijinul cuprinzător al comunității mondiale. De asemenea, observăm că conceptul de «al treilea sex» este contrar modului de viață etno-cultural, eticii religioase, tradițiilor naționale și normelor sociale ale majorității țărilor membre ale OMS. Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la posibila scădere a importanței instituției familiei, a valorilor tradiționale ale familiei.”

Trebuie oferit creditul acolo unde este meritat: cel puțin Moscova ia atitudine împotriva poliției pentru „fluiditatea de gen” din Occident.

Discursul nu a fost foarte bine primit în rândul comunității medicale libere din Rusia.

Canalul rus Telegram Stop Vaczism a distribuit un rezumat al discursului lui Glagolev:

În discursul său, adjunctul ministrului medical fascist al Rusiei, Mihail Murașko, a lăudat China, a deplâns închiderea unuia dintre birourile OMS din Moscova, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la evoluția OMS către pederastia generală și chiar a dat de înțeles că ceva a fost greșit cu privire la siguranța vaccinurilor „precalificate”, atrăgând atenția asupra corupției în Big Pharma (occidentale, desigur). […]

Ceea ce acest slujitor obstinat al globaliștilor nu a menționat sunt sutele de mii de oameni uciși numai în țara noastră de „vaccinurile” otrăvitoare și de protocoalele de tratament OMS. […]

[Și] este grăitor că Glagolev nu a spus nimic despre Tratatul [OMS] privind pandemiile.

O analiză foarte amănunțită cu privire la Tratatul OMS privind pandemiile a fost publicată recent de site-ul rusesc alt-media (și canalul popular Telegram) Ivan Tea.

Nu există semne de retragere a Moscovei din OMS

Între timp, practic fiecare instituție de presă patriotică rusească a criticat decizia distructivă a Moscovei de a rămâne în OMS.

Katyusha a scris un articol bun care detaliază cum, în ciuda faptului că OMS a umilit Moscova, Ministerul Sănătății a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-i împăca pe Zeii Sănătății Globale. Articole similare pot fi găsite în spațiul media în limba rusă.